VijestiPolitika

Krstičević: “Neka vas Trg i Prilaz uvijek podsjete na stvaranje domovine”

U ozračju svečanog obilježavanja 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u Ministarstvu obrane u Zagrebu, održana je svečanost imenovanja središnjeg prostora kompleksa Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga RH u Trg Hrvatske vojske i Prilaz Zbora narodne garde, održana je svečana akademija u Domu HV-a “Zvonimir”, a otvorena je izložba proizvoda hrvatske obrambene industrije.


Svečanosti su nazočili: predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera general zbora Mirko Šundov, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Zrinko Petener, zamjenik predsjedavajućeg Vojnog odbora (DCMC – Deputy Chairman Military Committee), general-pukovnik Steven M. Shepro, posebni savjetnik ministra obrane Ante Gotovina, zapovjednici grana, načelnici uprava, zapovjednici pristožernih postrojbi i drugi.

Naime, povodom obilježavanja 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske, tradicija imenovanja središnjih prostora Ministarstva obrane i Glavnog stožera nastavila se imenovanjem Trga Hrvatske vojske i Prilaza Zbora narodne garde čime se odala počast Hrvatskoj vojsci i svima koji su sudjelovali u njezinom stvaranju, a samim time i u stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske.

“Hrvatska vojska nije naslijeđena, ona je stvorena u Domovinskom ratu. Domovinski rat je naš temelj i drago mi je da Hrvatsku vojsku prožimamo vrijednostima Domovinskog rata. Drago mi je što smo danas imenovali i Prilaz Zbora narodne garde jer je upravo ZNG preteča Hrvatske vojske. Hvala svim vojnicima, dočasnicima i časnicima na svemu što su učinili za našu vojsku, ali i državu“, rekao je ministar Krstičević.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close