Ličko-senjska županijaNovacIzdvojeno

Kritiziranog Vrdoljakovog “Generala” financirala i jedna lička općina

Na film i seriju “General”, koju su kritizirali branitelji i gledatelji, Hrvatska radiotelevizija je potrošila 9,6 milijuna kuna, dok je Hrvatski audiovizualni centar izdvojio 4,2 milijuna kuna.


No, osim što je dobio gore navedene milijune, “General” redatelja i scenarista Antuna Vrdoljaka  je dobio još više novca, piše Slobodna Dalmacija, koja je doznala točne svote kojima su pojedini gradovi, općine, županije i državne tvrtke potpomogli nastanak serije i filma. Zamolbe im je slala produkcijska kuća Kiklop film. Osnivač Kilop filma je, prema izvatku iz Sudskog registra, Antun Vrdoljak, a član društva je Andrija Vrdoljak.

Šibensko-kninska županija tako je pružila Generalu financijsku potporu u iznosu od 100 tisuća kuna, a Zadarska županija je financijski pomogla snimanje filma sa 120.000 kuna. Turistički ured Pakoštane je donirao 125.000,00 kn za potrebe snimanja filma, dok je Općina Pakoštane sufinancirala film i seriju u iznosu od 250.000,00 kn. Grad Zadar je producentskoj tvrtki AMV produkcija d.o.o. isplatio 50.000 kn, dok je Grad Zagreb ‘Generala’ sponzorirao s ukupno 1,8 milijuna kuna.

Osječko-baranjska županija odobrila je proračunska sredstva u iznosu od 20.000,00 kuna, Općina Tkon je uplatila 10.000 kn, a Grad Šibenik je u 2019. godini iz gradskog proračuna isplatio iznos od 100.000 kn Grad Biograd na Moru potpomogao je snimanje filma s 250.000,00 kuna, a Općina Sveti Filip i Jakov je na ‘Generala’ izdvojila 100.000,00 kuna.

Među općinama i gradovima koje su dale novac za snimanje Generala nalazi se i jedna općina iz Ličko-senjske županije.

Općina Lovinac je donijela odluku o dodjeli financijske pomoći u iznosu od 10.000,00 kuna. Odluku je donio tadašnji načelnik gospodin Hrvoje Račić – naveli su za Slobodnu Dalmaciju iz Općine Lovinac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close