Ličko-senjska županijaDruštvene mrežeTurizam

Kristijan Iličić: Proputovao sam više od 100 zemalja, ovako čistu vodu nisam nigdje vidio!

PUTOPISNI BLOGER ODUŠEVLJEN GACKOM

Rijeka Gacka, naša najpoznatija ponornica, postaje sve značajnija turistička destinacija.


Poznata je po vrelima s mlinovima i izvrsna je destinacija za ribolov na pastrve. Turistima koji dođu u ovaj kraj Lijepe naše nudi se zaista šarolika ponuda – od obilaska Gacke doline biciklom i quadovima do vožnje u kajaku s prozirnim dnom.

Vožnju u prozirnim kajacima nedavno je iskusio i poznati putopisni bloger i avanturist Kristijan Iličić, a dojmove je podijelio s fanovima na svojoj Facebook stranici. Ovaj zaljubljenik u putovanja, koji je do sada posjetio skoro 100 zemalja, napisao je da nigdje nije vidio toliko čistu i bistru vodu kao što je Gacka.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Proputovao sam više od stotinu zemalja svijeta i moram biti posve iskren, ovako čistu, bistru vodu, vodu koju možeš piti, nisam nigdje vidio. Rijeka Gacka je toliko bistra da je bilo samo pitanje vremena kad će netko smisliti i prozirne kajake kako bi čovjek mogao u potpunosti uživati u pogledu na sve što u njoj živi i raste. “Oči Gacke”, kako zovu ove kajake napravljene od istog materijala od kojeg se radi i neprobojno staklo, nude jedinstven pogled na podvodni život Gacke i to je doživljaj koji nikako ne biste smjeli propustiti!
Dok sam veslao rijekom razmišljao sam kako je naša zemlja stvarno prekrasna. Hrvatska je treća u Europi po bogatstvu vode, to je naše najveće blago koje moramo voljeti i čuvati od rasprodaje. A rijeke, jezera, divne krajeve možemo voljeti samo ako smo ih osobno upoznali. Zato, ljudi, putujte ovom predivnom zemljom i napravite nešto za svoju dušu, ali i za ljude koji se trude da nešto stvore, da podignu svoje krajeve, kao što to rade ovdje na rijeci Gacka, u turističkoj zajednici Velebit, u općini Rakovica, na Plitvičkim jezerima i mnogim drugim prelijepim lokacijama…
Putujmo Hrvatskom, upoznajmo je i zavolimo je! Koja je vaša sljedeća destinacija?

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Kristijan Iličić / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close