Grad ZagrebScena

Kries će u Vintageu održati dva koncerta

Nakon rasprodanog koncerta prije godinu dana, hrvatski sedmeročlani etno sastav Kries predvođeni Mojmirom Novakovićem ponovno će nastupiti u Vintageu, ovoga puta na duplom koncertu, 11. i 12. veljače.


Nastali su krajem 2002., i od tada nadahnuće pronalaze u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora.

Prvi album “Ivo i Mara” objavljen je 2004., a četiri godine kasnije izlazi drugi album “Kocijani” u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom. Trenutno završavaju treći album čiji se izlazak očekuje u prvoj polovici ove godine.

Ulaznice za četvrtak (11. veljače) su rasprodane, a za petak se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 50 kuna u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta iznosit će 60 kuna


Tekst: muzika.20minuta.hr

Foto: Kries Facebook

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close