Lifestyle

Krenuo “Facebook at Work”, žele vašu pažnju i dok radite

Nakon nekoliko mjeseci glasina i iščekivanja, Facebook je napokon i službeno lansirao pilot verziju svoje društvene mreže Facebook at Work (Facebook na poslu). Riječ je o usluzi koja tvrtkama omogućava kreiranje vlastitih malih društvenih mreža putem koje će se djelatnici međusobno povezivati. Facebook at Work zasad je, preko weba te u obliku aplikacija za iOS i Android, dostupan ograničenom broju partnerskih kompanija.

Korisnici nove usluge moći će kreirati poslovne profile, ali imat će i mogućnost njihovog povezivanja s postojećim Facebook profilom. Većina funkcionalnosti “običnog” Facebooka nalazi se i u Facebooku at Work, a što se privatnosti tiče, zanimljivo je da je moguće pristupiti samo profilima unutar kompanije.

“Informacije na vašem poslovnom profilu sigurne su i povjerljive te potpuno odvojene od vašeg privatnog profila” – tvrde u Facebooku

Nova Facebookova usluga izravan je udar na Microsoftov Yammer, ali i na Linkedin od kojeg uskoro možemo očekivati slično rješenje. Nije tajna da najpopularnija društvena mreža svojom poslovnom verzijom želi konkurirati i e-mailu koji je još uvijek jedan od osnovnih oblika poslovne komunikacije.

Facebook se svojim svježim projektom želi uvući i u onih 54 posto kompanija koje ga zasad blokiraju kako ne bi odvlačio pažnju njihovih djelatnika. Zasad nije poznato kada će Facebook at Work postati dostupan većem brojem kompanija niti hoće li se naplaćivati ili financirati putem oglasa.

Foto: Facebook
Tekst: 24 sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close