VijestiLifestyle

Kreće novi glazbeno televizijski show “THE VOICE”

The Voice, jedan od najvećih međunarodnih natjecateljskih televizijskih formata, uskoro počinje s emitiranjem na Hrvatskoj radioteleviziji.

Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom bit će pozvani u predizbor, a najuspješniji među njima nastupit će na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata – uvjet je samo: dobar glas.

Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane će natjecatelje mentori poučavati tijekom natjecanja sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov Najljepši glas.

Uz predizbor sudionika, natjecanje se sastoji od tri dijela: audicije, dvoboja i natjecanja uživo.

Tijekom audicija mentori su leđima okrenuti pozornici tako da natjecatelje mogu samo čuti, ali ne i vidjeti. Važan je samo glas!

Ako se mentoru svidi glas natjecatelja i vjeruje da je to glas koji može pobijediti, pritisne tipku za odabir natjecatelja u svoju ekipu; u tom se trenutku mentorova stolica zaokrene i on tada prvi put vidi natjecatelja. Ako više od jednog mentora izabere istog natjecatelja, odluku o izboru mentora donosi natjecatelj koji odlučuje kojem se mentoru želi pridružiti. U slučaju da ni jedan mentor ne pritisne tipku za odabir, za tog sudionika natjecanje završava.

Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravajući ih kako najbolje iskoristiti svoje glasovne sposobnosti i dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – natjecanja uživo.

Nakon dvoboja slijede natjecanja uživo. To je završni dio natjecanja u kojem se natjecatelji natječu jedni protiv drugih tijekom nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

I na kraju, samo će jedan natjecatelj ponijeti naslov Najljepšega glasa, čime stječe pravo na Ugovor s Universal Music Groupom.

Prijave traju do 19. listopada. Prijavite se!

Tekst: The Voice – Najljepši glas Hrvatske

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close