Turizam

Kreće izgradnja 30 milijuna kuna vrijednog posjetiteljskog centra Krasno u NP Sjeverni Velebit

„U Nacionalnom parku Sjeverni Velebit kreće realizacija jednog od najvećih projekata koje provodimo u zaštićenim područjima. To je izgradnja posjetiteljskog centra Krasno vrijednog 30 milijuna kuna, a za koji je osigurano čak 95% sredstava iz EU fondova. To je važno za obogaćivanje ponude parka i privlačenje novih gostiju. Korist od ulaganja u zaštićena područja imaju i lokalna gospodarstva kroz mogućnost plasiranja turističkih usluga i poljoprivrednih proizvoda turistima. Tako stvaramo nova zelena radna mjesta i omogućujemo održivi zeleni turizam“– rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom odabira izvođača radova za izgradnju posjetiteljskog centra Krasno.

Potpisivanje ugovora za izgradnju posjetiteljskog centra KrasnoRavnateljica Nacionalnog parka Sjeverni Velebit Mirjana Javor potpisala je ovog tjedna ugovor o izvođenju radova s Marijom Janžetić, direktoricom tvrtke AB gradnja d.o.o. iz Karlovca. Ta je tvrtka u postupku javne nabave izabrana kao najpovoljnija.

Vrijednost radova na izgradnji Centra za posjetitelje Krasno je 9.870.638 kuna. Radovi će početi tijekom ovog mjeseca, a planirano trajanje je do 30. rujna 2016. godine.

„Izgradnjom posjetiteljskog centra Krasno unaprijedit ćemo uvijete za razvoj turizma u Ličko-senjskoj županiji jer će se poboljšanjem ponude postići duže zadržavanje posjetitelja u Krasnu i okolici. U centru se planiraju prezentirati informacije o klimi, ekosustavima, vrstama, kulturnoj baštini i geološkim osobitostima Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Fokus će biti na špiljama i jamama po kojima je park poznat. Na opremanje centra, odnosno unutarnje uređenje i postav utrošiti će se preostala sredstva od oko 20 milijuna kuna“ – istaknula je ravnateljica Nacionalnog parka Sjeverni Velebit Mirjana Javor.

Izgradnjom posjetiteljskog centra Krasno omogućit će se prezentacija prirodnih i kulturnih vrijednosti parka tijekom cijele godine te kvalitetna promocija turističkih sadržaja.

Novi posjetiteljski centar Krasno gradit će se u skladu s energetskom učinkovitošću, a arhitektura će se slagati s krajolikom koji ga okružuje.

Ukupna vrijednost projekta gradnje novog centra kojeg provodi Nacionalni park Sjeverni Velebit iznosi 30.986.539 kuna. Projekt se sa 29,6 milijuna kuna sufinancira iz EU fondova, što iznosi 95% njegove vrijednosti. Ostatak sredstava osigurali su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i NP Sjeverni Velebit.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close