VijestiScena

“Kravat(na) diplomacija“ – 7. rujna stručni skup o ulozi kravate u brendiranju Hrvatske

Stručni skup „Kravat(na) diplomacija“ u organizaciji ustanove Academia Cravatica i Hrvatskog  društva za Ujedinjene narode održat će se u Zagrebu 7. rujna, u prostoru Kuće Europe s početkom u 10 sati.


U Europskoj godini kulturne baštine, najavljeni stručni skup „Kravat(na) diplomacija“ kravatu ističe kao pokretnu hrvatsku baštinu i istražuje ulogu kravate u uspješnom brendiranju Hrvatske u svijetu te otvara pitanje pozicioniranja Hrvatske kroz kulturu nošenja kravate.

Skup će se održati pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora kao i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a okupit će istaknute hrvatske stručnjake iz područja javne diplomacije,  stručnjake za brendiranje stručnjake za međunarodne odnose s javnošću i relevantne predstavnike državne vlasti, vanjske politike,  nevladinog sektora, ali i kulturnog  i turističkog sektora.

Cilj je ovog događaja i inicijative pojačati predstavljanje i prepoznatljivost hrvatske kravate u svijetu. Naime, odlukom Hrvatskoga sabora Dan kravate obilježava se 18. listopada, a namjera je ove godine dati snažniji pečat tom obilježavanju diljem svijeta, osobito u hrvatskim veleposlanstvima i konzularnim uredima. U tom smislu nastojimo povezati sve hrvatske institucije koje dijele isti cilj kao i mi organizatori, naglašavaju organizatori, ustanova Academia Cravatica i Klub za javnu diplomaciju Hrvatskog društva za UN.

Stručnim skupom „Kravat(na) diplomacija“ započinju ovogodišnje aktivnosti ususret jedinstvenom eurpeskom festivalu „Dani kravate“, u organizaciji ustanove Academia Cravatica, a koji će, već tradicionalno, kulminirati obilježavanjem Svjetskog dana kravate 18. listopada, uz brojne edukativne i kulturne događaje u Hrvatskoj i svijetu koji slave Hrvatsku kao domovinu kravate.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close