SportGrad Zagreb

Kravat-pukovnija sutra otvara IV. Hrvatske svjetske igre!

 Vojnici Počasne satnije Kravat-pukovnije sudjelovat će 18. srpnja na Trgu bana Jelačića u svečanoj ceremoniji otvaranja IV. Hrvatskih svjetskih igara, a koje će se od 18. do 22. srpnja u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog  svjetskog  kongresa održati u Zagrebu.  Ovogodišnji moto IV. Hrvatskih svjetskih igara je: „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“, a Igre će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.


„Velika nam je čast da će se naša postrojba pridružiti svečanosti otvorenja ovog najvećeg amaterskog sportskog natjecanja na svijetu u kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta, a koje će se ponovno održati u našem gradu Zagrebu“, naglasio je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat-pukovnije ususret otvaranju Hrvatskih svjetskih igara, uz napomenu da je ovo drugi put da Počasna satnija Kravat-pukovnije ima čast otvarati Hrvatske svjetske igre.

Zanimljivo je naglasiti i da je ustanova Academia Cravatica, u sklopu koje se odvija projekt „Smjene straže“ Počasne satnije Kravat pukovnije, od ove godine usko povezana s Hrvatskim svjetskim kongresom i na promociji Svjetskog dana kravate među našim iseljenicima.  

Naime, predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa (HSK) Vinko Sabljo i ravnatelj Academije Cravatice (AC) Marijan Bušić početkom travnja 2017. potpisali su u Zagrebu Ugovor o zajedničkoj suradnji tih dviju ustanova koje u misiji svoga djelovanja imaju iste bitne vrijednosti: djeluju u svjetskim razmjerima i obje promoviraju hrvatski identitet, te kulturu suživota među narodima i kulturama.

Polazeći od činjenice da je kravata po svojem podrijetlu, razvoju i simboličkim vrijednostima istodobno hrvatska i svjetska, te pripada hrvatskom narodu i svim narodima svijeta, ustanova Academia Cravatica će 18. listopad, kada se obilježava Svjetski dan kravate, ponovno proslaviti i u brojnim državama svijeta, među našim iseljenicima, a po prvi put uz pokroviteljstvo i potporu Hrvatskog svjetskog kongresa.

Inače, svečano otvaranje IV. Hrvatskih svjetskih igara započet će na Trgu bana Jelačića u utorak, 18. srpnja u 20:30 sati.

Više o aktivnostima Počasne satnije Kravat-pukovnije i Academije Cravatice potražite na službenim web stranicama: www.kravatpukovnija.com i www.academia-cravatica.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close