Grad ZagrebScena

Kravat pukovnija poziva građane na vojno-povijesne igre povodom DANA KRAVAT PUKOVNIJE

Počasna satnija Kravat pukovnije u ponedjeljak, 10. srpnja, na zagrebačkom Dolcu obilježava svoj dan – Dan Kravat pukovnije! Već tradicionalno, ova popularna hrvatska vojna povijesna postrojba, svoj će dan proslaviti s građanima, a ove godine, na platou Dolca, za građanke i građane Zagreba, kao i sve goste i turiste, pripremit će interaktivne vojno-povijesne igre u kojima će svi znatiželjnici moći pokazati hrabrost i borbenost!


„Pozivamo građane da nam se pridruže i uključe u prigodne vojno-povijesne borbe i igre koje smo za njih pripremili i u kojima će sudjelovati i naši vojnici. Ovo je osma godina da Dan Kravat pukovnije slavimo javno, u srcu Zagreba i ove godine očekujemo još veći odaziv građana i turista“, istaknuo je Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije.

Svečano obilježavanje Dana Kravat pukovnije započet će u 11 sati tradicionalnim „Blagoslovom stijega i stroja“ na prigodnoj misi u Crkvi Svetog Marka, koju će predvoditi Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup Zagrebačke nadbiskupije, a nakon mise, na Trgu sv. Marka održat će se svečana prisega ovogodišnjih novaka Počasne satnije Kravat pukovnije.

Točno u 17 sati, na platou Dolca, započet će središnji dio proslave, uz spektakularna natjecanja i vojno-povijesne igre Kravat pukovnije koje će uključiti streličarstvo, borbe za buzdovan, natjecanja „Sabljom na tikvu“ i druge zanimljive discipline. U svim natjecanjima mogu podjednako sudjelovati žene i muškarci, a predviđen je poseban program i za one najmlađe ljubitelje Kravat pukovnije, uz brojna iznenađenja.

Neće izostati ni vojnički grah kojim će vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije počastiti sve natjecateljice i natjecatelje i građane koji će se pridružiti proslavi Dana Kravat pukovnije.

Bogat cjelodnevni program proslave Dana Kravat pukovnije potrajat će sve do 21 sat, na platou Dolca.

Proslavu Dana Kravat pukovnije predvodit će Željko Matejčić, zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije i Hrvoje Bušić, zamjenik Zapovjednika Počasne satnije Kravat pukovnije, a proslavu zajednički organiziraju Počasna satnija Kravat pukovnije i neprofitna ustanova Academia Cravatica, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close