Kratko osvježenje: Danas nas očekuju pljuskovi i grmljavina

Tlak zraka nam raste u anticikloni s juga, no ispred poremećaja na zapadu kontinenta preko nas će se danas premještati određena količina vlage pa će biti nestabilno. Zato od sutra suho, sunčano i vruće.


Ujutro i prijepodne promjenjivije duž Jadrana i u zaobalju gdje se očekuju mjestimični pljuskovi. Kiša češća na sjevernom dijelu, može biti i grmljavinskog nevremena, a u manjoj mjeri je slično moguće i na krajnjem jugu te na otvorenome moru. Vrijeme je to po južini. Puhat će na moru većinom umjereno, ponegdje pojačano jugo, oko Istre i oštro.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, no nestabilnije, osobito sredinom dana kada se očekuju kraći pljuskovi i grmljavina, češće oko Korduna i Banovine te uz granicu sa Slovenijom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a bit će manje vruće nego jučer.

Na istoku uz razvoj oblaka mogući kraći pljuskovi, osobito u Posavini gdje mogu biti izraženiji praćeni grmljavinom. Uz pljuskove će prolazno biti i jakog vjetra, nakratko će osvježiti, no do tada posvuda vruće, mirno i sparno.

U Dalmaciji poslijepodne sve više sunčanog vremena, a samo još vrlo rijetko može koji lokalni pljusak pasti u Zagori i dubrovačkom zaleđu. Umjereno jugo postupno slabi, a temperatura uglavnom oko 31 °C.

Na sjevernom Jadranu postupno razvedravanje, a smanjivat će se i naoblaka u gorskim područjima. Jugo i jugozapadni vjetar slabi do umjereni, a bit će tek malo manje toplo.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Srijedu i četvrtak znatno stabilnije i sunčanije. Osjetan porast temperature pa će to biti pravi kratki val vrućine, u četvrtak nerijetko i s više od 35 °C. No, osvježenje stiže već u petak uz ponegdje kišu i pljuskove pa će vikend biti uobičajeno topao za ovaj dio kolovoza.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vrućina do četvrtka, ali malo manje izražena nego na kopnu. Zato će izraženija biti promjena u noći na petak uz lokalno jače nevrijeme, naglo okretanje vjetra pa i moguću tuču, osobito na području Istre i Kvarnera. Vikend se zatim čini uglavnom suh i opet sunčaniji.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close