LifestyleIzdvojeno

Krajem tjedna vraća se zima, u petak moguć snijeg

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Stabilne prilike i dalje možemo zahvaliti prostranoj anticikloni koja će se još danas i sutra zadržati nad našim dijelom kontinenta, tek uz manji i postupan pad tlaka.


Jutro u unutrašnjosti ponovno hladno i mrazno, a tek nakratko po kotlinama i uz obale rijeka može biti mjestimične magle. Na moru ponegdje sumaglica, ali većinom prema talijanskoj obali. Bit će mirno, uglavnom bez vjetra, tek uz more može ponegdje biti slabog burina, malo dalje i sjeverozapadnjaka.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj opet sunčano pa i potpuno vedro. Uz također slab vjetar, temperatura će biti i malo viša od jučerašnje, do najviše 15 °C, što je razmjerno ugodno s obzirom da smo na početku trećeg mjeseca.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu slično. Sunčano, vedro, mirno, a mnogima će ponovno biti i ugodno na otvorenome uz temperaturu oko 14-15 °C.

I u Dalmaciji obilje sunca. Puhat će slab, prema otvorenome do umjeren maestral, što je i inače pokazatelj stabilnog i razmjerno ugodnog vremena. Bit će između 15 i 18 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sunčano pa i vedro, tek povremeno na Kvarneru uz zapadni ili sjeverozapadni vjetar. Pritom podjednako ugodno kao i danas uz vrijednosti temperature od 14 do 18 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Na kopnu stabilno još u četvrtak, danju čak i još malo toplije, ali će već biti nešto visokih koprenastih oblaka na nebu te tako najaviti skoru promjenu. Bit će to već u petak uz jedna brzu hladnu frontu. Naoblačenje, mjestimična kiša, a do večeri nagli pad temperature te sjeverac, pa će ponegdje čak biti i susnježice, u gorju moguće i snijega. Vikend ubrzo sve sunčaniji, ali uz osjetno niže temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru vrijeme po južini uz postupno sve više oblaka kreće potkraj četvrtka, a u petak će biti i mjestimične kiše. U subotu već razvedravanje uz prvu marčanu buru, ali samo kratkotrajnu, olujnu tek podno Velebita. Ipak, bit će dovoljno za osvježenje. Idući tjedan, čini se, promjenjiviji i kišovitiji.

Za razliku od veljače, koja je sredinom mjeseca imala iznimnu hladnoću zatim i rekordnu i dugotrajnu toplinu, koja se nastavlja i sada, od petka ćemo se samo vratiti u “normalne” temperaturne vrijednosti za doba godine. To je u stvari samo podsjetnik da smo kalendarski i dalje u zimi, jer proljeće astronomski počinjemo ekvinocijem za 17 dana.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close