Grad ZagrebPolitika

Kovačević si na sumnjiv način sredio grobnicu u Aleji velikana na Mirogoju

MJESTA KOJA NISU NA PRODAJU

Počasna mjesta se ne mogu kupiti i dodjeljuju se isključivo posmrtno


Uhićeni predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević kupio je počasno mjesto na Mirogoju, točnije, u takozvanoj Aleji zaslužnih građana.

Počasna mjesta se ne mogu kupiti, a o njegovoj eventualnoj dodijeli odlučuje posebno gradsko povjerenstvo, ali isključivo posmrtno.

Kovačeviću, kojega se tereti za primanje mita od gotovo dva milijuna kuna, je grobno mjesto prodala voditeljica groblja prije tri godine.

“Kad bi se mjesta u Aleji zaslužnih prodavala živima, vrlo brzo bi bila rasprodana jer uvijek ima bogatih ljudi koji si to mogu priuštiti. U trenutku kada je Kovačeviću bivša voditeljica groblja Ljerka Ćosić odobrila mjesto i jeftino ga prodala, bilo je niz zahtjeva zaista zaslužnih građana koji su bili na čekanju“, izjavio je za 24sata sugovornik iz Gradskih groblja i groblja Grada Zagreba.

U međuvremenu je Ćosić otišla u mirovinu, a Kovačević je još 2018. lobirao u gradskoj upravi da ona ostane na poziciji do kraja iste godine. Ipak, ona i dalje poriče navode da je pogodovala Kovačeviću.

Ne mora prijaviti na imovinskoj kartici

Iz Gradskog groblja neslužbeno su potvrdili da su Kovačeviću dodijeljena čak dva grobna mjesta za što je platio između 200.000 i 300.000 kuna, a isto su potvrdili i iz Zagrebačkog holdinga uz objašnjenje da je na Mirogoju bilo slobodnih mjesta pa se zahtjevu i udovoljilo.

On je u biti dobio samo komad parcele, o svojem trošku je napravio grobnicu u koju je sveukupno uloženo barem 200.000 do 250.000 kuna. Ona sad vrijedi barem pola milijuna kuna”, pojasnio je sugovornik.

Grobno mjesto Kovačević ne mora prijaviti u imovinskoj kartici jer ono nije nikad privatno vlasništvo, nego postoji pravo korištenja koje se može prodavati.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close