Scena

Korisnici Facebooka riješili misterij nepoznatog predmeta

U samo nekoliko sati kolektivno znanje korisnika Facebooka riješilo je tajnu misterioznog artefakta pronađenog na drevnom jeruzalemskom groblju.


Kako smo pisali u utorak, Izraelski ured za antikvitete objavio je na Facebooku fotografiju predmeta koji je pronađen u jednnom starom objektu na groblju u Jeruzalemu, tražeći pomoć od korisnika Facebooka jer arheolozi jednostavno nisu znali o čemu je riječ.

Na groblju su prije toga nađeni ostaci iz rimskog i bizantskog doba, kao i iz doba križara, no ništa slično.

Facebookovci priskočili u pomoć

Post na Facebooku je privukao pažnju tisuća ljudi iz cijelog svijeta i ideje su stale frcati – od uređaja za inseminaciju goveda, preko pomagala za masaže do sprave za valjanje tijesta.

Nakon svega nekoliko sati i nekoliko stotina ponuđenih odgovora, jedan je Facebookovac iz Italije otkrio o čemu se radi – riječ je o modernom predmetu koji se može nabaviti preko interneta od njemačke firme Weber Bio, a nije jeftin – privjesak tog oblika košta 67 eura, dok najveći primjerak stoji 1000 eura.

Zove se, zanimljivo, Weber Isis Beamer, naziv je dobio po egipatskoj božici Isis, a namijenjen je ljudima koji se bave liječenjem energijom te navodno stvara “zaštitno polje od radijacije”. Kako stoji na stranicama prodavača, predmet može “harmonizirati čak i iznimno jake geopatska i elektromagnetska polja radijacije”.

“Mudrost masa je učinila svoje”, objavili su izraelski arheolozi zadovoljni što je misterij riješen.

Čovjeka koji je riješio stvar, Micaha Baraka iz Italije pozvali su u posjet Izraelu, a one koji su predmet zakopali na groblju su pozvali da se jave i objasne im zašto su to učinili, odnosno “kome od mrtvih su željeli dati pozitivnu energiju”.


Tekst: net.hr
Foto: Arhiva

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close