ZnanostVijesti

U Korenicu dolazi poznati astronom Radonić, tema predavanja je Mars

U Korenici će se sljedećeg ponedjeljka održati znanstveno popularno predavanje u organizaciji Astronomskog društva Korenica. Vrlo aktivno društvo poznato po brojnim aktivnostima promatranja zvijezda i svemira, kao i edukacijama zainteresirane javnosti, ovaj put u Općinu Plitvička jezera i Korenicu pozvalo je Antu Radonića.
Ante Radonić, voditelj je planetarija u zagrebačkom Tehničkom muzeju Nikola Tesla i vrlo aktivni hrvatski astronom. U medijima je aktivan kroz emisiju Andromeda, legendarnu radijsku emisiju Hrvatskog radija koju stvara zajedno s novinarkom Tanjom Devčić.  Rođen je 1951. godine u Korčuli, a kroz svoj rad napisao je više od 300 popularno-znanstvenih članaka u časopisima i tjednicima. Istaknuo se i po pisanju u časopisu zagrebačke zvjezdarnice “Čovjek i svemir”.
Bit će riječi o mnogobrojnim dosadašnjim letjelicama koje su krenule prema crvenom planetu. Vidjet ćemo mnogobrojne snimke sa površine Marsa. Pričat ćemo o robotskim roverima na Marsu, o planovima za predstojeće godine i o tome kada bi ljudi mogli krenuti na Mars. Mars je danas veliki tehnološki izazov za razne svemirske agencije širom svijeta. – riječi su Ante Radonića o predavanju u Korenici.
Predavanje u Korenici Ante Radonić održati će na temu “Putovanje na crveni planet” u Srednjoj školi u Korenici, 20. ožujka s početkom u 18.00 sati. Na ovo predavanje pozivaju Vas i Općina Plitvička Jezera i Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: nasa.gov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close