Ličko-senjska županija

Korenička policija našla ga u krivolovu, koristio je ilegalnu pušku

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad više osoba


Nad 38-godišnjakom iz Otočca, 21-godišnjakom i 22-godišnjakom (obojica iz Vrhovina) dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da su počinili krađe. Sumnjiče se da su u vremenu od 5. do 7. rujna 2020. godine u šumskom predjelu Homoljca, posjekli i otuđili ukupno 100 m³ bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Korenici.

Nad 37-godišnjakom iz Gornjeg Babinog Potoka dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova, te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

On je 7. rujna 2020. godine u 20.50 sati zatečen u šumskom predjelu mjesta Homoljac s puškom vojnog podrijetla M-48 koju je nezakonito posjedovao, a koja ima ugrađen prigušivač i noćnu optiku s kojom je zabranjeno loviti. S obzirom da je navedenu pušku ilegalno posjedovao, ista je oduzeta na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave, priopćila je PU ličko-senjska.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close