LifestyleTurizam

KOREJAC IZ SEUOLA U LIČKI TURIZAM uložio dva milijuna kuna

Nema tog domaćeg proizvođača koji neće pozdraviti akciju Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko”, ali nakon ove priče o neobičnoj promociji hrvatskih proizvoda svak će poželjeti stisnuti ruku Korejcu Hyun Gil Kimu koji je još 2005. otvorio tvrtku GIL Tour d.o.o. u Bjelopolju.

Rođen je u Seoulu u Južnoj Koreji, prije 20 godina u Italiji diplomirao je pjevanje, no ubrzo je kazalište zamijenio turizmom, dovodeći sunarodnjake u Milano, Veneciju i Veronu. Biznis je proširio na Hrvatsku, prije nekoliko godina otvorio je turističku agenciju, a nedavno je zakupio posrnuli lički restoran Lička kapa kod Korenice. Tamo je otvorio trgovinu u kojoj Korejcima nudi hrvatske proizvode, od vina, rakije, maslinova ulja, proizvoda od tartufa i meda, do raznih krema, sapuna i drugih pripravaka za ljepotu i njegu tijela. Uskoro će otvoriti restoran za degustaciju domaćih proizvoda, a u planu je otvaranje velikog restorana, kao i uređenje 20 soba. Goste iz daleke zemlje dočekuje ličko-korejsko osoblje, rame uz rame domaći Mićo, Mina i Katarina, potpomognuti s djevojkama Dawon i Jin-Ju te mladićem Changom, koji su već dobili hrvatska imena Biba, Stela i Luka.

Dosad je u svoj projekt uložio oko dva milijuna kuna, a svi koji se pitaju koliko je investicija opravdana, recimo da Hrvatsku godišnje posjeti oko 350 tisuća Korejaca, a Kimu susjedne Plitvice nezaobilazno su im odredište. U ovim zimskim mjesecima dođe ih mjesečno po stotinu turističkih grupa (svaka broji 35 ljudi), a u sezoni oko 400 takvih grupa – tjedno.

Više čitajte u Jutarnjem.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close