ZdravljeIzdvojeno

“Korak” pruža podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela na području Ličko-senjske županije

MREŽA PODRŠKE

Ženska grupa Karlovac „Korak“ od 1. siječnja 2018. godine provodi program Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ na području Karlovačke i Ličko-senjske županije.


S ciljem unaprjeđenja kvalitete pružanja usluga od 1. lipnja 2021. godine zaposlena je nova djelatnica, Ivana Rapo, magistra sociologije, koja će pomoć i podršku žrtvama i svjedocima/svjedokinjama svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji, pružati za područje Ličko-senjske županije u uredima u Gospiću i Korenici.

Uredovno vrijeme za stranke je:

Gospić: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 8-12 h u Kulturno informativnom centru, (Budačka ulica 12, Gospić), Konferencijska dvorana (1. kat, soba br. 102).

Korenica:  utorkom i petkom, od 8-12 h u Kulturno informativnom centru (Trg sv. Jurja 6, Korenica), 1. kat, ured broj 18.

Obratiti se možete na:

– broj mobitela: 091 612 0953 (Ivana Rapo) te na

– e-mail: [email protected].

Program „Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela“ kreiran je sa ciljem osiguravanja pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.

ŽGK “Korak” jedna je od 11 organizacija civilnog društva uključenih u program „Mreža podrške“ koje pružaju žrtvama i svjedocima, i ženama i muškarcima, sljedeće vrste pomoći i podrške:

  • emocionalnu i praktičnu podršku
  • tehničke i praktične informacije
  • informacije o pravima
  • psihološko savjetovanje
  • pravno savjetovanje
  • pratnju na sud
  • pratnju na policiju, državno odvjetništvo, centre za socijalnu skrb i druge institucije
  • podršku osobama koje nisu prijavile kazneno djelo te podršku nakon završetka sudskog postupka.

Sve navedene usluge za korisnike i korisnice su besplatne.

Nositeljica programa je Ženska soba – Centar za seksualna prava. Program se provodi u partnerstvu s 10 organizacija civilnog društva:  Udruga za podršku žrtvama i svjedocima; Centar za građanske inicijative Poreč; Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN; DEŠA – Dubrovnik; Udruga HERA Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava; Informativno pravni centar; Ženska grupa Karlovac KORAK; S.O.S. Virovitica – savjetovanje, osnaživanje, suradnja; SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije, Zagorje; Udruga ZvoniMir.

Više informacija o Programu dostupno je na web stranicama Programa www.mrezapodrskeisuradnje.com te na web stranici ŽGK „Korak“ https://www.grupakorak.hr/.

Ukoliko ste žrtva ili svjedok/svjedokinja kaznenog djela ili prekršaja nasilja u obitelji,

 obratite nam se s povjerenjem.

Jer zajedno je lakše! – poručuje ŽGK Korak


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close