VijestiPolitika

Koordinate na kojoj je nestala djevojčica ipak su točne? Riječ je o autokampu Korana?

Jutarnji list je došao do novih saznanja o slučaju sirijskog migranta koji je putem Twittera i drugih društvenih mreža poslao poziv da mu se pomogne pronaći petogodišnja kći Allsa koja je ostala u Hrvatskoj.


Reporter Jutarnjeg lista Mario Pušić novinarskim istraživanjem je otkrio da koordinate koje je sirijski migrant naveo kao lokaciju na kojoj je odvojen od kćerke –  nisu lažne.

Podsjetimo, policija je u nedjelju priopćila “da su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac”.

Naime, navedene koordinate označavaju područje grada Gospića udaljenog oko 70 km od sela. Nadalje, netočni su navodi o postupanju u navedenoj trgovini budući da policijski službenici nikada na navedenoj lokaciji nisu postupali, a što potvrđuje i osoblje trgovine. U navedenoj trgovini prema izjavama zaposlenika nisu viđene osobe koje se spominju u javno iznijetim objavama, piše u priopćenju policije.

Novinar Jutarnjeg lista utvrdio je da koordinate 44°56’58.7N, 15°38’31.9E, koje je naveo sirijski migrant ne označavaju selo Smoljanac u kojemu je policija u nedjelju istraživala  njegovu priču, već lokaciju koja se nalazi petstotinjak metara dalje, na drugoj obali rijeke Korane. Radi se o autokampu Korana u selu Selištu Drežničkom u općini Rakovica, na području PU Karlovačke.

Novinar Jutarnjeg je zaključio da se uhićenje migranta prilikom kojega je odvojen od kćerke vjerojatno dogodilo u trgovini auto-kampa Korana te da Sirijca nije deportirala Ličko-senjska, već Karlovačka policija.
Pročitajte više na Jutarnji list

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Twitter

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close