VijestiPolitika

Kontroverzna “Štajerska straža” izazvala sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Zbog djelovanja tzv. Štajerske straže koja je potkraj prošlog tjedna logorovala uz granicu s Hrvatskom, u srijedu je održan sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a državnim je tijelima naloženo da donesu zakone kojima bi se djelovanje takvih paravojnih organizacija zabranilo.


Vijeće za nacionalnu sigurnost među ostalim je ministarstvima pravosuđa i unutarnjih poslova dalo zadaću da u najkraćem roku pripreme promjene kaznenog zakona i propisa o prekršajima kako bi se mogle poduzimati mjere u vezi s aktivnošću samozvanih seoskih straža poput Štajerske straže, navedeno je u priopćenju Vlade nakon sastanka.

Promjena kaznenog zakona i prekršajnih postupaka zahtijeva se kako bi se “na odgovarajući način sankcioniralo udruživanje i aktivnosti raznih udruga koje uzimaju nadležnosti državnih tijela te tako kod građana izazivaju nesigurnost”, navodi se u zaključcima sa sastanka.

Bilo je riječi i o problematici pojačanih ilegalnih migracija, što su pripadnici Štajerske straže kontroverznoga Mariborčanina Andreja Šiška, osuđenog lani na osam mjeseci zatvora zbog “prijetnji ustavnom poretku” do sada uzimali kao opravdanje za svoje ophodnje uz granicu, uz tvrdnje da pomažu policiji u sprječavanju ilegalnih ulazaka.
Vijeće za nacionalnu sigurnost je u srijedu u vezi s migracijama razmatralo izvješće o broju i opsegu ilegalnih prijelazaka granice. Među ostalim, Vladi je predloženo da donese posebnu strategiju za suzbijanje terorizma i nasilnog ekstremizma, priopćeno je iz kabineta premijera Marjana Šareca.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close