VijestiTurizam

O kontinentalnom turizmu u sklopu Vinkovačkih jeseni na Turističkom forumu

Na 6. Turističkom forumu kontinentalnog turizma, koji će se održati 14. i 15. rujna u sklopu 51. Vinkovačkih jeseni, tema je „Turizam događanja“ i na njemu će sudjelovati predstavnici organizatora najvećih manifestacija koje se tijekom godine održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske, najavljeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su govorili Mladen Karlić, predsjednik Turističke zajednice Vinkovci i Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, Mario Banožić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za turizam i kulturu, Rujana Bušić-Srpak, ravnateljica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Ivan Marijanović, direktor Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar.

„Kao predsjednik Turističke zajednice Vinkovci, uvjeren sam da će na 6. Turistički forum kontinentalnog turizma doći svi organizatori kontinentalnih manifestacija. Teže je na kontinentu organizirati manifestacije nego na moru, jer mi na kontinentu moramo uložiti puno više truda i imati ideje koje će privući turiste ne samo iz Hrvatske već i iz inozemstva. Vinkovačke jeseni su prihvaćene i ocijenjene jako dobro od strane turističke zajednice. Bit će to jedna lijepa manifestacija na kojoj ćemo čuti pozitivna iskustva i pozitivne primjere organizacije manifestacija na kontinentu, pa bi bilo lijepo kada bi preko cijele godine bilo manifestacija koje će privući goste“ – rekao je gradonačelnik Karlić.

Pročelnik gradskog odjela za turizam Mario Banožić je istaknuo kako je vrijeme 51. Vinkovačkih jeseni idealno vrijeme za održavanje ovakvog turističkog skupa.

„Imat ćemo predavanja, panele, diskusije, radionice gdje će predstavnici lokalne uprave govoriti o svojim iskustvima organiziranja priredbi u kojima se spaja gospodarstvo i turistička zajednica. Važno je da na ovom Forumu čujemo što gospodarstvo kroz sponzorstvo i donacije može dati za organizaciju manifestacija i što od njih očekuju“ – rekao je Banožić.

Rujana Bušić-Srpak je podsjetila kako se Turistički forum od prvog do šestog izdanja se održavao u raznim mjestima Vukovarsko-srijemske županije, a sada je u Vinkovcima upravo u danima Vinkovačkih jeseni.

„Bit će tu primjeri dobre prakse Turističke zajednice Koprivnice, Splita, Nina, Zagreba, Vinkovaca, u organizaciji manifestacija i događanja, u drugom dijelu će najveći sponzori govoriti o tome što očekuju od sponzoriranja priredbi, a o koristima događanja za društvenu zajednicu i gospodarstvo, govorit će stručnjaci HTZ-a. Zanima nas poglavito, koji su problemi pri organizaciji manifestacija na kontinentu“ – rekla je Rujana Bušić-Srpak.

Ivan Marijanović podsjetio je kako će se na forumu okupiti 60-ak sudionika te kako se gospodarski subjekti javljaju kao sponzori i pokrovitelji jer u sponzorstvu vide za sebe indirektnu korist.
Ovaj zanimljivi forum okupit će niz stručnjaka koji imaju što reći na temu Turizam događanja te se očekuje veliki interes za ovaj kontinentalni forum.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close