Europa

Kontaktirana 1.223 OPG-a i razdijeljene 44 tone stočne hrane

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu do sada su na potresom pogođenim područjima kontaktirali 1.223 obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), a razdijeljene su i 44 tone stočne hrane, priopćilo je u srijedu Ministarstvo poljoprivrede.


Oštećenja na gospodarskim objektima ustanovljena su na 481 OPG-u, oštećenja strojeva i mehanizacije na 128, a na njih deset ustanovljena je šteta na poljoprivrednim površinama, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo poljoprivrede, kako se dodaje, nastavlja koordinirati zaprimanje i otpremu donirane hrane za životinje na trima lokacijama: u Glini (Dvorska 96) i Petrinji (Sisačka 116 – DIP Žužić, bivša ciglana Petrinja i Ulica Milana Nemčića, desni II. Odvojak).

Ukupno je zaprimljeno 130 tona, a distribuirano 44 tone hrane.

Također, premješteno je 90 grla s 14 PG-ova ugroženih područja na druge farme. Dodatno, žurno je odobrena dodjela 9,66 milijuna litara plavog dizela koju će s današnjim danom, uz ostale poljoprivrednike, moći koristiti 5.793 poljoprivrednika Sisačko-moslavačke županije.

“Sva poljoprivredna gospodarstva pogođenih područja bit će kontaktirana i zbrinuta, a obilaze se i utvrđuju potrebe i onih koji nisu evidentirani u poljoprivrednom upisniku. Izravna plaćanja vrijedna 35 milijuna kuna počet će se isplaćivati ovaj tjedna, natječaj iz Programa ruralnog razvoja je u pripremi, kao i programi financijske pomoći drvoprerađivačima na pogođenom području”, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Pozvala je poljoprivrednike u potrebi s potresom pogođenih područja da se jave Ministarstvu poljoprivrede.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Nino Salkić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close