Vijesti

Muško ženski odnosi – Zar zaista postoji konstruktivna svađa?

Priznajte žene da ponekad upregnete svoje samo da dođete do željenog cilja, bilo da je to neka nova haljina koju želite kupiti do toga da on baš ne mora držati noge na stolu dok gleda tekmu. Barem mene odmalena uče da moram prevrtiti muškarca na svoj mlin, inače nema tu sreće. Priznajem da to ipak nije tako i da to nikada nisam prihvatila. Znamo da muškarci funkcioniraju na jednostavnoj bazi. Reci što želiš, maksimalno pojednostavljeno, ponovi to par puta i nadaj se da je čuo.

Istina je da oni ne mogu funkcionirati kao žene, čak su i studije napisane o tome. Nije to ništa čudno, kada bi bili jednaki, cijeli svijet bi se zaratio. Istina je ovakva, muškarcima se ne da svađati, oni bi to htjeli u pet minuta istjerati na čistac jer ima puno važnijih stvari nego se svađati o tome da on nije baš u tom trenutku maknuo tanjure nakon jela. U većini slučajeva se ljute pet minuta onda bi krenuli dalje. Ali, mi smo se taman u tih pet minuta zagrijale, a onda kreće paljba.

Ona: Pa dobro, koliki ti je problem pospremiti stol?
On: Pusti me samo pet minuta da odmorim, pa ću onda.
Ona: Kako ja to mogu napraviti odmah?

Stanite odmah! Muškarci jedu više nego žene i ovdje je sasvim logično objašnjenje na snazi. Čovjek se želi odmoriti i onda će napraviti sve što želite, ako mu to lijepo kažete. Kako muškarci čuju svaku treću riječ kada žena priča, e tako niti žena ne želi ČUTI muškarca. Dok postoji civilizacije, ova dva spola nikada se neće pošteno naučiti svađati. Dva muškarca će se razračunati između sebe, možda i naguravati i riješit će problem. Dvije žene će se ‘pofajtati’ na žešće, svađat će se dva sata pa će riješit problem. Ali kada se muškarac i žena svađaju, to traje u nedogled.

Doživjela pravu konstruktivnu svađu nisam, ali to ne znači da ne postoji. Ne morate ‘čejnđat’ mozgove da bi se shvatili. Nije problem nama ženama malo stati na loptu, uzeti zraka pa polako pričati, ali vidi vraga: nećemo! Dakle, ako vam muškarac idući put neće pospremiti stol, ostavite to. Recite mu da kada odmori, neka pospremi stol, a vi ćete mu na poklon dati mirnu nogometnu večer. Vi niste ništa izgubile, možete se posvetiti sebi.

Muškarci, ajde molim vas, znam da vaš sklop nije za svađu, ali potrudite se i vi ugoditi ženi ponekad, ne svađat se, ali malo ju poslušati. Pa brate, ne traje dugo, ona će biti zadovoljna, vi ćete biti mirni i svi sretni.

Konstruktivna svađa ne postoji, postoji konstruktivni razgovor. Jer čim je svađa, iz toga se ne rađa ništa dobro nego samo sila. U tim slučajevima uvijek jedna strana pretegne zbog mira u kući, a kompromisa nema. Da konstruktivne svađe postoje, ni ratova ne bi bilo. Zato pokušajte slušati jedno drugo, ako ništa drugo Bog nam je podario dva uha, pa slušajte onda.

Tekst: Andrea Brkić

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close