Turizam

Konferencija o održivom turizmu na Plitvičkim jezerima

Opća skupština Ujedinjenih naroda, održana 4. prosinca 2015. godine, rezolucijom je proglasila 2017. godinu Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.


Različitim manifestacijama i globalnim akcijama Svjetska turistička organizacija (UNWTO), vlade država kao i razne organizacije, obilježit će ovu godinu s ciljem unaprjeđenja održivog turizma kao doprinosa UN-ovoj Agendi 2030 za održivi razvoj. Ovim obilježavanjima dodatno će se naglasiti važnost međunarodnog turizma za veću osviještenost o bogatom naslijeđu različitih civilizacija kao i bolje razumijevanje raznovrsnih kultura i njihovih vrijednosti.

Akciji obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj pridružila se i Mreža za održivi razvoj Hrvatske koja, zajedno s NP Plitvička jezera te Klasterom Lika Destination održava konferenciju pod nazivom „Izazovi i perspektive održivog turizma Hrvatske“ koja će se održati 27. rujna 2017. godine u Hotelu Jezero s početkom u 11 sati.

Konferencija se održava u srcu Like, najpoznatijem Hrvatskom i svjetski poznatom Nacionalnom parku Plitvička jezera koji je pod zaštitom UNESCO-a. Važno je, također, naglasiti kako se upravo na području Like provodi jedinstveni projekt utemeljen na održivom razvoju, projekt integralnog gospodarskog razvoja, pod nazivom INTEGRA LIKA 2020. kojemu je cilj brendiranje ove destinacije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close