GlazbaIzdvojeno

Koncerti, predstave, Lička večer i laserski show dio bogatog programa Srpnja u Gospiću

PREDSTAVLJEN PROGRAM

Na konferenciji za medije u uredu gradonačelnika Grada Gospića danas je službeno predstavljen program manifestacije “Srpanj u Gospiću”.


Program su predstavile zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša i pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić, koje su istaknule da je s obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa ove godine Grad Gospić odlučio organizirati sve događaje, ali uz obavezno pridržavanje svih propisanih mjera zaštite.

Manifestacija započinje večeras, otvaranjem Gospićke rock scene uz veliki koncert Crvene jabuke na Trgu Stjepana Radića s početkom u 22 sata. Sutra je trebao biti organiziran memorijalni turnir Miroslav Grivičić – Žika u organizaciji NK Gospić, ali je ipak otkazan jer su sudionici djeca iz drugih gradova pa su se organizatori odlučili odgoditi zbog straha od mogućnosti širenja virusa.

Manifestacija se nastavlja u srijedu 8. srpnja prikazivanjem predstave “Zemlja Vukova” u Pučkom otvorenom učilištu. Riječ je o monodrami mlade Gospićanke Tonke Mršić koja je diplomirala glumu, a ova predstava njezin je diplomski rad.

Petak 10. srpnja bit će u znaku 164. rođendana velikog izumitelja Nikole Tesle. Proslava će započeti u jutarnjim satima u park šumi Jasikovac, bajkaonicom “Nikola dječak iz Smiljana” i likovnom radionicom “Kad je Nikola bio dječak” u organiziraciji DND Naša Djeca. U Memorijalnom centru Nikola Tesla će se točno u podne otvoriti izložba “Kad sam bio dječak”. Dokumentarni dio ove izložbe bit će postavljen i na gradske city lightove, odnosno reklamne panoe, pa će građani u šetnjama gradom moći vidjeti fragmente izložbe. Navečer će se u galeriji  LU Lika otvoriti izložba koja nosi naziv “Geometrija prirode”. U 21 sat na Trgu Stjepana Radića građane će ponovno svjetlosnim efektima oduševiti manifestacija “Tesla Power of Lights”.

Ove godine u suradnji s TZ na trgu će tri dana za redom biti postavljen vrlo zanimljiv i interaktivan laserski show koji će vjerujem sve oduševiti, a poglavito one najmlađe, rekla je Ivana.

Osim bogate kulturne i zabavne ponude, Srpanj u Gospiću sadrži i tradicionalna sportska događanja. Tako će se od 10. do 12. srpnja odigravati teniski turnir u organizaciji teniskog kluba Lika -Gospić. U subotu 11. srpnja odigrat će se i šahovski tunir u organizaciji šahovskog kluba Gospić

U srijedu 15. srpnja na rasporedu je premijera kazališne predstave Amaterskog kazališta Gospić “Vesele žene Hrvatske” u POU Gospić. Izložba “Domjanić osobno” će u Muzeju Like biti otvorena 16. srpnja, dok je idući dan rezerviran za koncert Puhačkog orkestra grada Gospića, s kojim će na Trgu Stjepana Radića nastupiti i mažoretkinje grada Gospića

Nastavak GROCKS-a slijedi u subotu 18. srpnja,  nastupom Jurice Pađena i grupe Aerodrom na Trgu Stjepana Radića. Istog dana u jutarnjim satima održat će se Likovna kolonija povodom obilježavanja Dana Grada Gospića.

U nedjelju 19. srpnja na Trgu Stjepana Radića će nastupiti Gradski zbor Vila Velebita. U ponedjeljak  20. srpnja Grad Gospić u suradnji s Atletskim klubom Velebit organizira Lika night run – utrku na 5 km kroz Jasikovac.

“To je prva utrka takvog karaktera za odrasle u Jasikovcu. Kasnije će biti prigodno druženje i glazba tako da nemojte propustiti doći na Jasikovac”, rekla je Prša.

U utorak, 21 srpnja na Trgu Stjepana Radića će se održati autentična Lička večer na kojoj će nastupiti lokalni folklorni ansambli s gostima iz Turopolja i TS Patrioti.

Bit će to jedna etno večer, utemeljena u potpunosti na običajima Like i tradicionalnoj gastronomiji, rekla je Kristina Prša.

Srijeda, 22. srpnja bit će ispunjena događajima u povodu obilježavanja dana Grada i blagdana svete Magdalene. Program će započeti budnicom ulicama grada, nakon čega slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa te zajednički odlazak – procesija na Svetu misu. U večernjim satima slavlje će se nastaviti koncertom Zorice Kondže na Trgu Stjepana Radića.

U subotu 25. srpnja na rasporedu je još jedan sportski događaj – Biciklijada “Gospić 2020” u organizaciji biciklističkog kluba Gospić.

U ponedjeljak 27. srpnja nastavlja se treći po redu GUG – manifestacija Glumci u Gopsiću uz atraktivnu predstavu “Mila show”. Gosti će biti Gospićani Karla Krmpotić i Drago Asića, sve će se održati u Atriju Kic-a, a najavljeno je i druženje s renomiranim glumcima.

Posljednjeg dana u mjesecu održat će se koncert Teške industrije, čime završavaju ovogodišnji Grocks i manifestacija Srpanj u Gospiću.

Isto tako, također povodom Dana Grada, predstavit će se i posljednja knjiga aforizama „Slobodna misao – veličina je svih veličina“  slikara i aforističara Stipe Golca koju izdaje obitelj uz potporu Grada Gospića i Ličko – senjske županije. O datumu će se javnost izvijestiti kasnije.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i pročelnica Ivana Kaleb Asić pozvale su sugrađane da se ponašaju odgovorno i da poštuju naputke epidemiologa.

“Svi  događaji u zatvorenom prostoru, kojih će ove godine biti malo organizirani su sukladno propisanim mjerama zaštite, uz propisano držanje distance. Što se tiče događaja na otvorenom, svi će se organizirati na Trgu Stjepana Radića koji je dovoljno velik i prostran kako bi se svi mogli držati dovoljno udaljeni jedni od drugi. Upravo to je i razlog zašto se ove godine Gospićka rock scena preselila na Trg. Ukoliko dođe do pogoršanja situacije s epidemijom, naravno manifestacije se mogu i otkazati”, rekla je Ivana Kaleb Asić.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close