Sport

Konačno stigao: Čiliću došao trofej koji je čekao 122 dana

Četiri mjeseca nakon što je osvojio US Open, Marin Čilić konačno je dobio pobjednički trofej. Donijeli su mu ga u Zagreb u posebnom kovčegu i uljepšali mu početak 2015.

Iako i inače pobjednici dugo čekaju na trofej, Marinovo se čekanje još oduljilo jer je prošlog mjeseca, kad su mu ga prvotno trebali dostaviti, bio u Aziji.

– Nishikori je svoj trofej finalista dobio prije mjesec dana – rekao je Čilić.

To nije originalni trofej, koji ostaje na sigurnom u New Yorku, nego replika, koje od 1987. radi poznata draguljarnica Tiffany. Izrada počinje nakon završetka turnira. Trofej se prvo oblikuje, montiraju se ručke i postolje, zatim ide na graviranje i konačno na poliranje.

Za usporedbu, i na wimbledonski trofej čeka se mjesecima, iako njemu graviraju ime novog prvaka neposredno nakon završetka finala.

Međutim, samo dan nakon što je dobio trofej s prošloga Grand Slama, Marin je objavio da na idućem neće igrati. Zbog ozljede ramena otkazao je nastup na Australian Openu, koji u Melbourneu počinje 19. siječnja.

– Još se ne osjećam sasvim spremnim za nastup na najvišoj razini, a liječnici mi savjetuju da budem oprezan – napisao je Čilić na svojoj stranici na Facebooku. 

 

Tekst/Foto: 24sata.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close