Lifestyle

Komunikacija : Gdje žene griješe u komunikaciji s muškarcima?

Imate li osjećaj da vas partner ne sluša i ne razumije? Prije nego što krenete s optužbama, razmislite o tome kolika je vaša odgovornost za lošu komunikaciju u vezi.


Komunikacija je ključ sretne veze, a opet to je i najveći problem između muškaraca i žena. I muškarci i žene trebaju preuzeti odgovornost za pogrešne poteze u komunikaciji. Ovoga puta skrećemo pozornost na propuste žena. Naime, stručnjaci su naveli nekoliko osnovnih pogrešaka koje čine žene dok razgovaraju sa svojim muškarcima.

Taktika manipulacije
Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svoga muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vrijeme djeluje, ali muškarci na koncu shvate što im činite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji jer kod muškaraca ostavlja osjećaj izigranosti i iskorištenosti. Manipuliranje je loše jer dovodi i do udaljavanja partnera te u konačnici prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom. Je li to jedini način na koji znate komunicirati? Ovo je problem koji je puno više vaš nego njegov. Vrijeme je da naučite pristojno komunicirati, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

Agresivan pristup
Kada razgovarate s muškarcem borbenim i napadačkim tonom, on osjeća da ga vrijeđate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Točnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu jer će i on tada odgovoriti agresivno ili obrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umjesto agresije, odaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirno i stabilnim nastupom.

Loš tajming
Za razliku od žena, muškarci ne mogu raditi više stvari istodobno. Jednako tako, ne mogu razmišljati o više stvari istodobno. Ako mu dođete reći sve ono što vas brine dok je on koncentriran na nešto drugo, znajte da neće dobiti njegovu punu pozornost. Ma koliko se vama njegova aktualna aktivnost činila glupa, morate imati poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vrijeme kada trebate razgovarati s njim, ako zaista želite da se problem riješi. Najbolje je da mu pristupite dok radi nešto drugo i kažete da biste voljeli razgovarati s njim kad završi to što čini.

Dramatični ispadi
Jesu li suze i verbalni izljevi boli česti pratitelji vašeg razgovora s njim? Ako je to doista slučaj, znajte da vam to ne pomaže jer on neće suosjećati s vama kad ste u takvom stanju. Točnije, njega će to umoriti jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcionira na drugačiji način i njima je zaista teško shvatiti zašto morate plakati kad je vrijeme za razumno djelovanje. Vrijeme je da promijenite takav pristup. Umjesto pomalo dječjih emotivnih ispada, kontrolirajte svoje emocije i ono što imate reći izrazite mirno i verbalno.


 

Foto: Guliver/Thinkstock Thinkstock , Autor:Thinkstock
Tekst: tportal

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close