VijestiScena

U kolovozu najviše nezaposlenih u Gospiću, a najmanje u Novalji

Posljednjeg dana kolovoza na evidenciji Područnog ureda Gospić Hrvatskog zavoda za zapošljavanje evidentirano je 2,198 nezaposlenih. To je za 27 osoba manje nego na kraju srpnja i čak 505 osoba manje nego na kraju lanjskog kolovoza, piše Lika express.


Najviše nezaposlenih i dalje je u ličkoj metropoli, Gospiću 813,a najmanje u Novalji 45. Osim u Donjem Lapcu nezaposlenost je smanjena u svim ispostavama, najviše u Novalji. Sad dolazimo do pokazatelja koji opravdavaju predsjedničine riječi. Ranije bi uvijek broj nezaposlenih bio ponajveći u dobi oko 30-ak godina, no sada je najviše nezaposlenih u dobi od 51-54 godine što može značiti da mladi odlaze “trbuhom za kruhom“. Osim toga bitan je pokazatelj da je tijekom kolovoza s evidencije nezaposlenih zbog zasnivanja radnog odnosa brisano svega 95 osoba, što je za 38% manje nego lanjskog kolovoza. Tijekom mjeseca prijavljeno je ukupno 126 slobodnih radnih mjesta pri čemu su se najviše tražili šumski sjekači, konobari i kuhari.

Više na Lika express

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close