VijestiZdravlje

Koliko traje prosječni seks? Znanost dala konačan odgovor

Pola godine mjerili su koliko treba parovima u pet zemalja. U obzir su, doduše, uzeli samo heteroseksualne, ali ipak…Ako je tko i sumnjao, to su se isto zapitali i znanstvenici. A onda su na to odlučili dati i znanstveni odgovor. Skupina znanstvenika iz Nizozemske, Velike Britanije, Turske, SAD-a i Španjolske u zajedničkom je istraživanju istraživala na uzorku od 500 parova koliko traje prosječni seks. Pod seksom se pritom mislilo isključivo na koitus, dakle od početka penetracije u vaginu do ejakulacije.

Ispalo je da prosječni seks traje pet minuta i 24 sekunde, ali sve skupa nije bilo ni izbliza tako jednostavno. Prvo što je istraživanje trajalo pola godine. Drugo, zato što je trebalo smisliti način kako da parovi mjere trajanje seksualnog odnosa. Koristili su štopericu. Ali vjerojatno nema osobe kojoj u takvim okolnostima pritiskanje štoperice nije prioritet.

I s time su izišli na kraj. Na kraju su dobili ogroman raspon rezultata; od 33 sekunde u najkraćem slučaju do 44 minute u najduljem. Sve skupa bez predigre. Istraživanju su mnogi naknadno prigovorili to što je uključivalo samo heteroseksualne parove, ali su se autori studije branili argumentacijom da bi svako proširenje uzorka unosilo veliki broj novih varijabli s kojima nisu znali što bi.
Prigovori su se odnosili i na to što seksualni odnos definitivno nije samo penetracija penisa u vaginu. Znanstvenici, međutim, ni u tom dijelu nisu znali kako bi u uzimanju u obzir i toga klasificirali rezultate. Uostalom, ideja koja ih je odvela u istraživanje bila je vezana uz stupanj ponovne pohrane serotonina, hormona dobrog raspoloženja i s još nekim funkcijama, kod ljudi s preuranjenom ejakulacijom.

Na kraju je iskrsnulo mnoštvo korisnih podataka. Ispostavilo se da seks traje kraće kod starijih osoba nego kod mlađih parova. Pokazalo se i to da korištenje kondoma uopće ne utječe na duljinu seksualnog odnosa. Konačno, s izuzetkom Turske gdje je prosječni seksualni odnos trajao tri minute i 42 sekunde, kod nacionalnih prosjeka ispitanika u svim ostalim zemljama nisu primijećena odstupanja od globalnog prosjeka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: mirror.co.uk

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close