VijestiZdravlje

Koliko bi muškarac morao “izdržati” u krevetu

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebao trajati tj. koliko bi muškarac morao ‘izdržati’ u krevetu i mora li uopće vrijeme biti faktor prema kojem se mjeri uspješnost seksualnog odnosa? Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerice vole pohvaliti


Po pitanju izdržljivosti muškaraca tijekom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je znanost dala ‘brojke’ po kojima bismo se mogli voditi.

Za većinu muškaraca seks traje kratko. Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu ‘traju’ između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je pak za većinu žena prekratko.

Stručnjaci smatraju kako je prava ‘mjera’ između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vrijeme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat.

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće duljine stručnjaci imaju 2 savjeta.

1. Ne ignorirajte predigru.
Većina žena smatra kako bi predigra trebala dulje trajati dok je muškarci često ignoriraju. Nježno podsjetite svog partnera kako je i ona važan dio seksualnog odnosa.

Dok su muškarci vizualni tipovi i dodir im često uopće nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

2. Probudite svoju pustolovnu stranu.
Svaki par u svoj seksualni život mora uključiti što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati dulje od prosjeka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: thestar.ie

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close