VijestiLifestyle

KOLEKTIVNA SADNJA I U LICI “Od mene za prirodu” parfema Plitvice sadi šljive – otkrijte gdje!

Ovog vikenda sade se sadnice šljive u Gospiću u sklopu hvalevrijedne građanske inicijative!


25., 26. i 27. listopada dani su kada će Hrvatska postati zelenija za tisuće i tisuće stabala, zahvaljujući kolektivnoj sadnji drveća pokrenutoj preko Facebook grupe “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019.”!

I Lika se pridružuje sadnji!

Kampanja #odmenezaprirodu parfema Plitvice odlučila se svojim sadnicama šljive pridružiti inicijativi sadnje drveća, koja će se održati u Gospiću.

Podsjetimo, tvrtka The Plitvice Times, čiji je parfem Plitvice ubrzo nakon lansiranja postao jedan od najprepoznatljivijh premium suvenira Like, u lipnju je pokrenula kampanju “Od prirode za mene, od mene za prirodu”, kojom se od svakog prodanog parfema određeni iznos novaca donirao za kupnju sadnica šljive, koje će biti posađene u okolici Plitvica. Upravo je šljiva odabrana kao fokus kampanje, s obzirom da je jedna od glavnih ambasadorica Like, ali i jedan od najbitnijih sastojaka parfema Plitvice. Svaka sadnica nositi će ime osobe koja ga je kupila, kao zahvalu za sudjelovanje u kampanji.

Iz The Plitvice Times kažu: Drago nam je što se svojom kampanjom #odmenezaprirodu priključujemo nacionalnoj akciji sađenja i što time možemo pridonijeti ozelenjavanju područja Like sa 50 sadnica šljive, a dobro je poznato da je šljiva jedna od najpoznatijih proizvoda ovog kraja. Podržavamo ovakve akcije i nadamo se kako će nacionalna, ali i naša kampanja potaknuti i druge da u budućnosti pokreću i sudjeluju u sličnim aktivnostima.

Ovog ljeta svijet je svjedočio masovnim požarima koji su pogodili Amazoniju, te su se mnogi odlučili aktivirati kako bi pomogli našoj planeti da (ponovno) bude zelenija.

Facebook grupa “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019.” ove građanske inicijative, koju je pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar, u kratkom je roku skupila veliki broj članova, koji je premašio brojku od 20000 članova. Broj raste iz sata u sat, a akciji sađenja pridružuje se i sve veći broj gradova. Osim glavne Facebook grupe, otvorene su podgrupe po županijama, u kojima se objavljuju sve informacije vezane za sadnju, organiziraju nabavke sadnica, radionice o pravilnom sađenju i dr.

Iz inicijative, čiji je moto “Posadi drvo, ne budi panj”, ističu kako je naglasak na slobodnoj sadnji svakog pojedinca i poticanju na stvaranje biljaka, vrta.

Ako se i vi želite priključiti akciji sadnje drveća, sve najnovije informacije o sadnji u Ličko – senjskoj županiji pronađite u Facebook grupi inicijative.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close