Društvene mrežeIzdvojenoPromo

Kojih je pet savjeta važno za uspješno vođenje Facebook stranice?

PRIVUCITE NOVE KLIJENTE

Prije petnaestak godina Facebook nije postojao. Danas u Hrvatskoj broji preko dva milijuna korisnika i „svi ga imaju“. Osim toga, u svijetu broji preko milijardu korisnika što čini jednu sedminu svjetskog stanovništva.


S obzirom na to da je većina ljudi prisutna na društvenim mrežama, Facebook je postao neizostavno tržište za svakog klijenta koji želi uspjeti. Vođenje Facebook stranice moćan je alat za povećanje vidljivosti vašeg brenda i poboljšanje poslovanja, no nije dovoljno tek toliko “nešto objaviti”.

Korisnici Facebooka, Instagrama,  i drugih društvenih mreža svakodnevno su zatrpani velikim brojem informacija i oglasa. Napisati objavu koja će se izdvojiti iz mase i doći do željene publike nije tako jednostavno kako se na prvi pogled čini. U nastavku donosimo 5 savjeta kojih bi se trebao pridržavati svaki voditelj društvenih mreža koji želi privući nove klijente i ojačati svoj brand.

1. Privucite pažnju klijenta

Da bi društvene mreže postigle svoju punu svrhu, nije dovoljno samo educirati potencijalne kupce o vrijednosti vašeg proizvoda ili usluge. Voditelj društvenih mreža mora stvarati zanimljiv sadržaj koji privlači pažnju klijenta. Uz kreativne opise i atraktivne fotografije vaši proizvodi i usluge postat će prepoznatljivi i privlačniji korisnicima.

2. Potaknite klijente na reakciju

Nakon što ste zainteresirali korisnike, veoma je važno pridobiti njihovo povjerenje i uspostaviti odnos dvosmjerne komunikacije. Objava stoga treba i potaknuti kupce na akciju. Pozovite korisnike na dijeljenje ili komentiranje sadržaja, otvaranje linka koji vodi na vašu web stranicu ili drugu reakciju koju želite da vaš klijent poduzme.

3. Kontinuirano stvarajte sadržaj

Samo redovito stvaranje kvalitetnog sadržaja povećava broj pratitelja, izgrađuje snažnu online zajednicu oko brenda i čini ga prepoznatljivim. Na objave gledajte kao na priču o svom brendu koju ćete svojim pratiteljima pričati u nastavcima i nadograđivati kroz duži vremenski period.

4. Iskoristite nebrojene mogućnosti oglašavanja

Društvene mreže danas su vrlo efikasan alat za prodaju i marketing upravo zbog nebrojenih mogućnosti oglašavanja. Kreiranje Facebook oglasa s geolokacijskim postavkama omogućit će vam da vaš oglas vidi što više potencijalnih kupaca.

5. Važnost komunikacije s korisnicima

Korisnici društvenih mreža očekuju da će kroz komunikaciju na društvenim mrežama najbrže dobiti informaciju koja im je potrebna. Iz tog razloga voditelj društvenih mreža dužan je biti stalno dostupan korisnicima i na sva pitanja odgovarati što jasnije i u što kraćem roku.

A što ako ne znate sami i trebate pomoć?

Ukoliko nemate vremena za ažuriranje Facebook stranice ili vaš sadržaj ne dopire do željene publike, vođenje društvenih mreža prepustite profesionalnom timu Prilika Grupe – marketinške agencije koja se specijalizirano bavi održavanjem fan stranica klijenata i vođenjem oglašavanja na svim društvenim mrežama.

Alatima društvenih mreža Prilika Grupa će podići vidljivost vašeg brenda, povećati prodaju, dovesti nove klijente i ostvariti zajednički dogovorene ciljeve. Svakoj od mreža pristupaju individualno jer vas svaka od njih može dovesti do različitih nišnih publika – od mlađih korisnika sve do poslovne zajednice.

Odgovaraju i na poruke, komentare i upite pratitelja vaše stranice u najkraćem mogućem roku, pružaju vam konstantnu podršku i dostupnost stručnjaka za društvene mreže te šalju mjesečne izvještaje o uspješnosti rada.

Za detaljnije informacije ili savjete po pitanju društvenih mreža za vaš posao, obratite im se putem e-maila [email protected] ili zatražite ponudu putem web stranice OVDJE. Pridružite se i vi zadovoljnim klijentima Prilika Grupe!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close