VijestiTech

U kojem dijelu aviona se turbulencije najmanje osjete?

Zračne turbulencije jamačno nisu ugodne, posebno ne onima sa strahom od letenja ili osjetljivim želucem. Ali ne trese se svaki dio zrakoplova jednako kada uleti u zračni vrtlog, 24sata


Gdje je najbolje sjediti kako bi se turbulencije osjetile što je manje moguće?

U biti, najmanje ćete ih osjetiti u sredini zrakoplova”, objašnjava profesor Andreas Strohmayer sa Zrakoplovnog instituta sveučilišta u Stutgarttu. Dodaje da se zrakoplov najmanje njiše na mjestu gdje se krila spajaju s trupom.

Osim toga, putnici smješteni oko sredine zrakoplova najmanje osjete i promjene smjera letjelice. Suprotno, najnemirniji dio zrakoplova je stražnji.

Kada pilot upravlja okomitim stabilizatorima ili kormilom, putnik na repu zrakoplova to može osjetiti kao da ga nešto vuče iz sjedala, a pri turbulencijama kao da ga naguravaju. Mjesto u repu zrakoplova nije idealno niti pri polijetanju.

“Kada se zrakoplov podiže, oni otraga imaju osjećaj kao da propadaju u dizalu”, kaže Strohmayer.

Donosi 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close