Scena

Koje fakultete najčešće završavaju milijarderi?

Trenutno je u svijetu preko 900 milijardera. Većina ih je svoje bogatstvo stekla bez akademskog obrazovanja i diplome, ali ima i onih koji su do svog bogatstva došli zahvaljujući visokom stupnju obrazovanja, piše portal X-ica


Postati milijarder u današnjem vremenu nije nužno povezano sa stupnjem obrazovanja. Većina, od preko 900  milijardera na svijetu, došla je do bogatstva bez nekog posebno visokog obrazovanja. Ili su imali nevjerojatnu sreću, ili su pak naslijedili bogatstvo od svojih predaka, ili su se bavili “mutnim” poslovima…Top 10 milijardera nemaju završen fakultet, ali ima i onih koji su ulagali u svoje obrazovanje kako bi danas bili tu gdje jesu.

Evo koje su fakultete najčešće završavali:

10. mjesto – Filozofija

Filozofiju je studiralo četiri od 100 svjetskih milijardera, među njima je i George Soros, a na osnovu istraživanja može se zaključiti da bavljenje ovom naukom može biti unosno.

9. mjesto – Trgovina

Fakultete na kojima se izučava trgovina učilo je petoro od 900 sjetskih milijaredera među kojima je i Robert Kuok, biznismen iz Kine.

8. mjesto – Matematika

James Harris Simons je jedan od petorice milijardera koji je za svoje bogatstvo zahvalan ovoj prirodnoj nauci.

7. mjesto – Informatika

Sergey Brin je jedan od osnivača Googlea, te je tako dobar predstavnik milijardera koji su završili fakultet vezan za informatiku i isti unovčili. Inače, na svijetu ima šest milijardera u 100 koji su završili ovakve fakultete.

6. mjesto – Povijest

Povijest je studiralo čak sedmoro milijardera koji se nalaze u top 100 na svijetu.

5. mjesto – Fizika i kemija

Na petom mjestu nalaze se fizika i kemija, a njihov predstavnik je svakako Rus Oleg Deripaska. Osam milijardera se nalazi među 100 najboljih na svijetu.

4. mjesto – Pravo

Čak 15 milijardera, koji se nalaze u top 100 na svijetu, studiralo je pravo, a njihov predstavnik je Sumner M. Redstone, medijski magnat.

3. mjesto – Ekonomija

Nakon četvrtog mjesta, broj milijardera koji se nalaze u top 100 na svijetu se strmoglavo uvećava, tako da je onih koji su studirali ekonomiju i zaradili veliki novac 36. Među njima je investitor Charles Schwab .

2. mjesto – Biznis (uključuje administraciju, financije i internacionalno poslovanje)

U top 100 milijardera na svijetu nalazi se 38 onih koji su studirali biznis studije. Njihov predstavnik je Ananda Krishnan.

1. mjesto – Inženjering

Na svijetu postoji čak 48 ljudi koji su završili fakultete vezane za inženjering i nalaze se u top 100 milijardera.

Ukoliko Vaš fakultet nije na popisu ovih 10, nemojte očajavati, možda ćete baš Vi biti prvi milijarder s tog fakulteta.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: x-ica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close