Tech

Koje aplikacije najbrže troše bateriju na mobitelu

Pametni telefoni postaju sve jači, ali životni vijek baterije nije pratio razvoj smartphonea pa se događa da sve bolje i naprednije aplikacije drastično skraćuju životni vijek baterije.


Prosječan korisnik smartphonea na svom uređaju ima 30-ak aplikacija, ali najčešće korištene su one koje se odnose na društvene mreže, slanje poruka i streaming. Problem je što su upravo takve aplikacije najveći potrošači energije pokazala je nova studija kompanije AVG Technologies, prenosi N1.Najveći potrošači energije iz baterije su aplikacije koje se pokreću automatski prilikom paljenja mobitela. U takve spada Facebook aplikacija, Kik, WhatsApp i Facebook Messanger. Ovakve aplikacije rade bez prestanka u pozadini te su stalno spojene na internet jer traže nove ‘zakrpe’ za svoj sustav.

Od aplikacija koje se ne pokreću automatski najveći potrošači su Amazon, Snapchat, LINE, Spotify i Netflix. Ove aplikacije koristit će veliku količinu energije iz vaše baterije, ali za razliku od Facebooka to će činiti samo kada su upaljene.

Ova studija nije uključivala i igrice nego ih je tretirala odvojeno zbog velikog broja i raznih vrsta koje postoje na tržištu. U ovoj kategoriji najveći potrošač je popularna Candy Crush Saga.

AVG je u svom istraživanju ponudio i neka rješenja za produžavanje vijeka trajanja baterije. Ograničite push notifikacije, isključite WiFi konekciju, smanjite svjetlinu zaslona i isključite usluge lokacije.


Tekst: tehnoklik

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close