Tech

Koja je aplikacija najnesigurnija od svih?

Prema najnovijem istraživanju američke međunarodne neprofitne organizacije posvećene obrani digitalnih prava, Electronic Frontier Foundation (EFF), WhatsApp se nalazi u kategoriji najgorih kompanija za zaštitu prava i osobnih podataka na internetu.


Electronic Frontier Foundation (EFF) online servise prati od 2011. godine, kao i načine na koje čuvaju osobne podatke korisnika, posebno od raznih špijunskih agencija.

Ovo je prvi put da je WhatsApp uključen u istraživanje, a ono je odmah pokazalo da je čuvena aplikacija poprilično nesigurna. Od mogućih pet zvjezdica, WhatsApp je dobio samo jednu.

Naime, kompanija u vlasništvu Facebooka optužena je da podatke korisnika vrlo lako predaje vlastima koje za to često nemaju nikakav nalog.

S druge strane, najsigurniji su Apple i Dropbox, koji su dobili pet zvjezdica, dok su Google, SnapChat, Tumblr i Microsoft dobili samo tri.

Evo kako je EFF rangirao poznate IT kompanije:sigurnost_aplikacija


Tekst: zimo.dnevnik.hr

Foto: mirror.co.uk

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close