KolumneKnjiževni petak

Knjige, skupi ih sve!

Danas vam donosim zanimljivu priču o jednom sasvim neobičnom lovu, onom na knjige. Svi dobro znamo kako je igrica Pokemon Go u potpunosti zaludjela čitav planet. Inspirirana upravo ovom igricom  Aveline Gregoire belgijska ravnateljica osnovne škole odlučila je osmisliti puno korisniju igru.

Sigurno već pogađate , u Belgiji se love knjige! Tako je ravnateljica otvorila Facebook stranicu “Chasseurs de livres” kojoj se u nekoliko tjedana pridružilo više od 50 tisuća članova. Kako bi se ova zanimljiva igrica proširila članovi grupe na Facebooku ostavljaju fotografije i znakove koji druge igrače vode do skrivenih knjiga. Osoba koja je pronađe mora je pročitati i zatim opet sakriti.

“U svojoj kućnoj biblioteci nemam mjesta za sve svoje knjige. Igrajući s djecom Pokemon Go, došla sam na ideju da knjige ostavim u prirodi,” izjavila je.

Tako se sada knjige, od slikovnica pa sve do horora, sakrivaju se belgijskim naseljima i u prirodi, u plastičnim omotima kako bi se zaštitle od kiše i vlage. Gregorie sada razmišlja da igru odvede korak dalje i za nju osmisli aplikaciju.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close