KolumneKnjiževni petak

Knjiga mjeseca – “Kako sam postala popularna”: Pravila ponašanja iz pedesetih donose popularnost?

“Popularnost je više od izgleda. To nisu ni odjeća, ni frizura ni ono što posjeduješ. Zanemarimo li ih, shvatit ćemo što je doista važno. Stvarna je popularnost ljubaznost i prihvaćanje. ona podrazumijeva tko si doista i kakav si prema drugima.”

O Mayi bruji cijeli svijet, jer ona je ta izmijenila definiciju popularnosti. A kako joj je to pošlo za rukom, napisala je u vlastitom dnevniku.

Djevojka koja je zaglavila na samom dnu društve ljestvice odluči uzeti stvari u svoje ruke i to promijeniti. Prije početka osmog razreda Maya Van Wagenen odlučila je započeti neobičan društveni pokus: tijekom te školske godine slijedit  priručnik o popularnosti iz 1950-ih autorice Betty Cornell, bivše manekenke tinejdžerice, i odlučila u suvremenom dobu testirati njezine savjete o prehrani, vježbanju, odijevanju, šminkanju i ponašanju.

Rezultati ovog eksperimenta u stvarnosti su urnebesni, bolni i naravno iznenađujući. Priča isprinčana na duhovit i iskren način dočarati će vam Mayino putovanje i prikazati cjelovit primjer dobrote i samopouzdanja te bolje razumijevanje samog značenja popularnosti.

Knjiga je dosad objavljena u više od 25 zemalja. Studio Dreamworks ugrabio je prava za snimanje filma i prije no što je knjiga izašla, te je tako postala najmlađa spisateljica kojoj je to uspjelo. Časopis Time proglasio ju je jednom od najutjecajnijih tinejdžera u 2013. godini, a već je poharala mnogobrojne portale, TV emisije i tiskovine u Americi od Teen Vouge do New York Timesa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close