KolumneSvemu unatoč

Knez laži

Članovi inicijative „40 dana za život“, koji mole ispred hrvatskih bolnica za prestanak pobačaja (ne za zabranu ili osudu onih koji se odluče za taj čin), ovih su dana od dijela medija izloženi linču. Mnogi nazovi borci za ljudska prava sotoniziraju ovu miroljubivu inicijativu, izvrću istinu i podmeću laži kakvih se ne bi postidjeli ni najveći majstori propagande.

Smetaju im, naime, muškarci i žene svih dobi i obrazovanja, koji u tišini mole. Ne izvikuju parole, ne povlače nikoga za rukav, ne upiru prstom. Izruguju im se, nazivaju ih nazadnjacima, neprijateljima prava žene na odlučivanje o svom tijelu i mračnim srednjovjekovnim spodobama. Ne štede pogrdna imena i omalovažavaju njihovo dostojanstvo, pa nisu ni svjesni da tako pokazuju svoje pravo lice skriveno iza lažnog zalaganja za nečije pravo.

U tome prednjače političari. Naime, oni za koje se zalažu potencijalni su birači.

Nezaštićena djeca u utrobama majki to nisu, pa i nisu toliko bitni. Pokazuju i nisku razinu tolerancije, još nižu znanja, ne znajući da život započinje začećem. Zar nije svatko od nas koji trenutno živi u ovoj dolini suza i tragikomičnih apsurda najprije bio sićušan i skriven od pogleda svijeta?

Valjda smo tada bili nešto drugo, a ne čovjek? Možda nakupina stanica ili avatar?

I tako idu dalje, pa proglašavaju cijele narode glupim, oni isti miroljubivi borci za prava svih.

Osim onih koji drukčije misle.

Zamislimo situaciju. Netko dođe na trg bana Jelačića, povuče lajnu kokaina, opljačka banku i ubije zaštitara. Koliko česte bi bile takve ili slične situacije da nisu zakonom- zabranjene? Stoga je najveća laž i podvala kako zabrana pobačaja ne bi ništa dobroga donijela ili bi povećala broj ilegalnih pobačaja. Naravno, potrebno je sve učiniti da do pobačaja ne dođe. Ali, ubojstvo ostaje ubojstvo, koliko god neki ne htjeli priznati.

Zašto ne i zabraniti? Zašto je svakoga strah zaštititi- život?

Dakle život. Pravo iznad svih prava. Oprostite, ali tijelo u vašem tijelu nije vaše tijelo.

Možda zbog ovoga iz naslova, koji sve čini da zamuti pravu istinu?

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close