Scena

KLAPA SVETI FLORIJAN Duet s Dadom Topićem

Klapa Sveti Florijan nastavlja rad na pjesmama za novi album. Nakon balade ‘Ladna posteja’, klapa je za sljedeći singl odabrala pjesmu ‘Valcer za kraj’. Radi se o pjesmi koju će klapa otpjevati zajedno s Dadom Topićem.

Legendarni rocker nije ni najmanje dvojio oko neobične suradnje:

‘Demo pjesme sam čuo prije nekoliko mjeseci i mogu reći da me melodija osvojila na prvo slušanje. Ima poseban retro zvuk, vrlo duboke riječi, i znao sam da će suradnja s klapom biti jako zanimljiva kombinacija. Već se nekoliko tjedana nalazim u Vodicama, slušao sam klapu Sveti Florijan uživo na jednom koncertu i oduševili su me i kao ljudi i kao glazbenici. Snimanje u studiju bilo je pravo zadovoljstvo’, rekao nam je Dado Topić.

Pjesmu ‘Valcer za kraj’ potpisuje uigrani tandem Joško Markov i Jasminko Šetka. Njih dvoje glazbeno surađuju već dvadeset godina. Pjesme Joška Markova, autora teksta pjesme ‘Valcer za kraj’, pjevala su brojna imena hrvatske glazbene estrade i sastavi poput Tereze Kesovije, Vinka Coce, Josipa Gende, Ibrice Jusića, Zrinke, Olivera Dragojevića, Tedija Spalata, Tajne veze, Crvene Jabuke, Nenada Vetme i brojnih drugih.

Autor glazbe, profesor Jasminko Šetka, jedan je od najpoznatijih klapskih voditelja. Pod njegovim vodstvom klapa Šufit je više puta pobjeđivala naOmiškom festivalu klapa, a surađivao je s brojnim drugim klapama poput Mastrinke, klape Versi, Tragosa, Ventule, Pasike i drugih.

U pripremi je i snimanje spota za pjesmu, a članovi klape ističu da će biti potpuno drugačiji od uobičajenih klapskih spotova. Pjesma ‘Valcer za kraj’ bit će premijerno emitirana krajem rujna.

Tekst: UL/CR

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close