DogađanjaVijesti

Klapa Cambi nastupiti će na godišnjem spektaklu “Klape u Lisinskom”

Klapa Cambi 4. travnja stiže u Zagreb gdje će nastupiti na godišnjem spektaklu “Klape u Lisinskom” i pozornicu podijeliti s kolegama iz klapa Šufit i Iskon, dok će im se kao gosti pridružiti “Tri tenora” – Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić.


Koncert “Klape u Lisinskom” u zagrebačkom “hramu glazbe” okupio je prošle godine prave zaljubljenike u klapsku pjesmu, a s obzirom da interes za klape ne jenjava, ovaj koncert bi uskoro mogao prerasti u tradiciju, što dečkima iz klape Cambi uopće ne bi smetalo.

“Nadam se da će ovi sastanci u Zagrebu postati tradicija. Zagrepčani su lani pohrlili na koncert i mislim da su bili jako zadovoljni. Svakako, Zagreb zaslužuje priliku o koncert koji je revija jednog glazbenog stila. To je uostalom i nama kao izvođačima prilika da se sretnemo, odmjerimo, pogledamo što se dogodilo od prošle godine”, kazao je Hrvoje Lozančić, pjevač klape Cambi.

Za Lisinski Cambi priprema repertoar koji će uključivati pjesme s njihovog novog albuma “Ako tako triba bit”, ali i neke stare pjesme iz svoje bogate karijere čijih uistinu hvale vrijednih 30 godina upravo slave. Dovoljno je samo istaknuti da je Cambi naša najnagrađivanija klapa i prva koja je za svoj 25. rođendan uspjela napuniti čitav Poljud!

“Nadamo se da ćemo stići prikazati i nešto od zaboravljenog materijala klape. Naime, krenuli smo već u pripremu i rekonstrukciju koncerta klape. Želja nam je da na jesen postavimo novi koncert koji bi tematski odgovarao opisu – 30 godina klape. On će biti koncipiran kao glazbeno putovanje kroz 30 godina rada i djelovanja klape Cambi. Od folklornih početaka pa do danas. Težak glazbeni zadatak”, objasnio je Lozančić i s osmijehom se prisjetio mnogih zgoda koje je tijekom godina prošao s kolegama na putovanjima i nastupima.

Trenutno Cambi promovira album “Ako tako triba bit” i aktualnu pjesmu “Kamena” koja je naišla na izvrsne reakcije publike i već je tjednima na prvom mjestu Jadranske top liste. Na albumu su i izvrsne “Ako tako triba bit”, “Moja Slavonka”, “Neprolazna”, “Dok nas vrime ne iscidi” i druge, a na koncertu u Lisinskom će publika moći čuti i neke starije pjesme poput “Od zipke do križa”, “Ne more mi bit”, “Kriva karta” i ostale pjesme koje su Cambi pozicionirale na sam vrh klapske scene.


 

Tekst: Scardona
Foto: screenshot YouTube

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close