KulturaIzdvojeno

Kip Tesle ipak u Gospić! Ministarstvo kulture potvrdilo da ne ide u Rijeku na EPK 2020

GOSPIĆ NADJAČAO RIJEKU

Stigao je odgovor Ministarstva kulture u vezi s preseljenjem kipa Nikola Tesla iz Zagreba u Rijeku, a ne u Gospić


Skulptura Frane Kršinića iz 2006. godine, jedna od Teslinih skulptura koje se još mogu naći i u Beogradu i na Niagarinim slapovima, ipak ne ide u Rijeku na otvorenje EPK 2020. To proizlazi iz odgovora Ministarstva koje je dobio portal Rijeka Danas, a vezano na temu koju je pokrenuo Damir Čargonja Čarli s nekoliko udruga uz podrušku Grada Rijeke.

‘Nastavno na Vaš upit obavještavamo vas kako je spomenik Nikoli Tesli, rad profesora Frane Kršinića izrađen je 2006. godine, lijevanjem u bronci prema gipsanom modelu u Ljevaonici umjetnina ALU d.o.o. iz Zagreba, površine 18 m2 sa svrhom darovanja Gradu Gospiću radi postavljanja u javnom prostoru nakon izrade izvedbene projektne dokumentacije. Grad Gospić je tijekom 2019. godine već istaknuo nedvojbenu namjeru da projekt povratka spomenika Nikoli Tesli u Gospić bude realiziran u 2020. godini’ – odgovorili su iz Ministarstva kulture portalu Rijeka Danas. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikipedia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close