KulturaIzdvojeno

Kip Tesle ipak u Gospić! Ministarstvo kulture potvrdilo da ne ide u Rijeku na EPK 2020

GOSPIĆ NADJAČAO RIJEKU

Stigao je odgovor Ministarstva kulture u vezi s preseljenjem kipa Nikola Tesla iz Zagreba u Rijeku, a ne u Gospić


Skulptura Frane Kršinića iz 2006. godine, jedna od Teslinih skulptura koje se još mogu naći i u Beogradu i na Niagarinim slapovima, ipak ne ide u Rijeku na otvorenje EPK 2020. To proizlazi iz odgovora Ministarstva koje je dobio portal Rijeka Danas, a vezano na temu koju je pokrenuo Damir Čargonja Čarli s nekoliko udruga uz podrušku Grada Rijeke.

‘Nastavno na Vaš upit obavještavamo vas kako je spomenik Nikoli Tesli, rad profesora Frane Kršinića izrađen je 2006. godine, lijevanjem u bronci prema gipsanom modelu u Ljevaonici umjetnina ALU d.o.o. iz Zagreba, površine 18 m2 sa svrhom darovanja Gradu Gospiću radi postavljanja u javnom prostoru nakon izrade izvedbene projektne dokumentacije. Grad Gospić je tijekom 2019. godine već istaknuo nedvojbenu namjeru da projekt povratka spomenika Nikoli Tesli u Gospić bude realiziran u 2020. godini’ – odgovorili su iz Ministarstva kulture portalu Rijeka Danas. 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikipedia

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close