Turizam

U Kini se otvara “najstrašniji most na svijetu”

Izgradnja najdužeg, najvišeg i, ako ćemo biti iskreni, najstrašnijeg mosta na svijetu bliži se kraju, prenosi IFL Science.


Stakleni most nad kineskim kanjonom Zhangjiajie nalazi se iznad Nacionalnog šumskog parka Tianmenshan u južnokineskoj provinciji Hunan, a smatra se da je poslužio kao inspiracija za Avatar Jamesa Camerona. Most je i izgrađen od stakla kako bi smanjio vizualni utjecaj na okruženje.

Most se nalazi na 300 metara iznad zemlje, a dugačak je 430 metara te sadrži staklenu podnicu široku oko šest metara. Kako bi se spriječile vibracije koje bi potencijalno mogle naštetiti mostu, na njega je ugrađeno preko 70 staklenih kugli, svaka od kojih teži 750 kilograma.

Most je podvrgnut opsežnom testiranju kako bi se osiguralo da može izdržati težinu najmanje 800 ljudi.

Među 10 svjetskih rekorda kojih je stakleni most vlasnik, nalazi se onaj za najviši bungie skok, a na mostu su i tri najviše ljuljačke na svijetu.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: jutarnji.hr | Foto: screenshot

Povezane objave

Back to top button
Close