Tech

Kinetički nogometni teren: Igrajući nogomet djeca proizvode električnu energiju

Tamo gdje je nekoć bila blatna livada, danas se nalazi kinetički nogometni teren. Favela u Rio de Janeiru stalan je izvor nogometnih talenata, a sada je ta energija pretvorena u električnu, kako bi se nogomet, koji ova djeca igraju po cijele dane, mogao igrati i noću.


Teren za nogomet u Morro da Mineira četvrti ispod svoje površine ima vodove koji hvataju kinetičku energiju igrača na polju i pretvaraju je u električnu.

Osim vodova, teren je okržen solarnim pločama, koje stvaraju struju koristeći sunčevu energiju.

“Samo u ovoj četvrti živi preko 15 tisuća ljudi. Nogomet i ovo igralište glavna su točka okupljanja”, rekla je za MSNBC koordinatorica projekta Cristiana Tepedino.

“Nama je nogomet u krvi i ljudi ovdje dolaze kako bi se zabavili. Ovo je dobra promjena, pogotovo za djecu koja su bila zastranila”, govorio je u kameru stanovnik favele Alan Mendonca, kada ga je prekinuo dječji povik “Goool!”.


Tekst: net.hr

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close