Tech

Kinetički nogometni teren: Igrajući nogomet djeca proizvode električnu energiju

Tamo gdje je nekoć bila blatna livada, danas se nalazi kinetički nogometni teren. Favela u Rio de Janeiru stalan je izvor nogometnih talenata, a sada je ta energija pretvorena u električnu, kako bi se nogomet, koji ova djeca igraju po cijele dane, mogao igrati i noću.


Teren za nogomet u Morro da Mineira četvrti ispod svoje površine ima vodove koji hvataju kinetičku energiju igrača na polju i pretvaraju je u električnu.

Osim vodova, teren je okržen solarnim pločama, koje stvaraju struju koristeći sunčevu energiju.

“Samo u ovoj četvrti živi preko 15 tisuća ljudi. Nogomet i ovo igralište glavna su točka okupljanja”, rekla je za MSNBC koordinatorica projekta Cristiana Tepedino.

“Nama je nogomet u krvi i ljudi ovdje dolaze kako bi se zabavili. Ovo je dobra promjena, pogotovo za djecu koja su bila zastranila”, govorio je u kameru stanovnik favele Alan Mendonca, kada ga je prekinuo dječji povik “Goool!”.


Tekst: net.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close