KIC GOSPIĆ U utorak ne propustite predavanje na temu “Muški i ženski mozak”

Tena Brnad

U utorak 24. rujna 2019. s početkom u 19 sati u velikoj dvorani KIC-a Gospić dr. Božica Vrkljan, specijalistica psihijatrije održat će predavanje na temu „Ženski i muški mozak“.


Mnoštvo novih spoznaja o mozgu, a posebno unaprjeđenje snimaka elektrofiziološke aktivnosti mozga uz mogućnost kompjutorske analize i sveukupne obrade te revolucionarne neinvazivne tehnike slikovitog prikaza ljudskog mozga uključujući pozitronsku emisijsku tomografiju i funkcionalnu magnetsku rezonancu kao i napredak molekularne i hormonalne biologije govore u prilog tome da se muški i ženski mozak razlikuje od začeća ili točnije od 8. tjedna fetalnog života, te prate sve ostale životne faze.

Predavanje će nam donijeti odgovore zašto ona odnosno on to baš tako čini, zašto se ponašaju baš na taj način, tako da je glavni cilj ovog predavanja bolje razumjeti neke prividno nerazumne reakcije drugog spola bilo da se radi o poslovnim, partnerskim, obiteljskim ili prijateljskim interakcijama, te na taj način doprinijeti što boljem međusobnom razumijevanju.

Cilj predavanja nije prenaglašavanje razlika jer je biološka činjenica da je 99% genetskog koda kod žena i muškaraca posve jednako, no ipak onaj 1% utječe na svaku stanicu u našim tijelima uključujući i neurone, moždane stanice koje na drugačiji način obrađuju podražaje u muškom i ženskom mozgu i na taj način formiraju drugačije moždane krugove za ponašanje tipične za žene ili tipične za muškarce.

Predavanje je namijenjeno svima onima koji žele čuti nešto više o urođenim razlikama koje postoje između mozgova muškaraca i žena ili samo zadovoljiti svoju znatiželju u ovako jednoj intrigantnoj temi.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u