VijestiTurizam

Kesten-cugom do Kestenijade u Hrvatskoj Kostajnici

Velika turističko-kulturna manifestacija Kestenijada, što se u Hrvatskoj Kostajnici održava od 5. do 7. listopada, iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a organizatori su i ove godine najavili bogat kulinarski, kulturni, zabavni i izletnički program.


Gosti iz Zagreba i drugih mjesta i ove godine u subotu i nedjelju na Kestenijadu mogu doći Kesten-cugom, koji sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora polazi u 8,05 sati, stoji na postajama u Buzinu, Velikoj Gorici, Lekeniku i Sisku, a u Hrvatsku Kostajnicu stiže u 9,43 sati. Povratak je iz Hrvatske Kostajnice u 18,18 sati, s dolaskom u Zagreb u 20,10 sati.

Program počinje u petak mimohodom limene glazbe kostajničkoga DVD-a te cjelovečernjim zabavnim programom ispod velikog šatora. Od 21 sat je koncert Crvene jabuke.

U subotu će posjetitelji moći krenuti na planinarsku stazu Gordana Lederera i u berbu kestena, razgledati izložbe i pogledati programe dramskih skupina i KUD-ova, a program završava koncertom Jasmina Stavrosa.

U nedjelju se održava ribolovno natjecanje “Kup Kestenijade 2018.”, nastupit će mažoretkinje, dramske skupine i pjevački sastavi, održat će se izložba oldtimera, a zabavni će program završiti koncertom grupe Begini. Domaćini su se pobrinuli i za bogatu ponudu kolača od kestena te drugih delicija i suvenira.

Budući da se za vikend očekuje više tisuća posjetitelja, sisačko-moslavačka Policijska uprava očekuju pojačan promet putnika na međunarodnome cestovnom graničnom prijelazu Hrvatskoj Kostajnici, među ostalim i zbog zatvorenog prometa (osim za pješake) na susjednome graničnom prijelazu u Dvoru. Kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i dugotrajna čekanja, policija poziva građane da državnu granicu prelaze u Hrvatskoj Dubici i Jasenovcu ili nekom drugom graničnom prijelazu.

Policija ujedno poziva posjetitelje Kestenijade da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju, upute policijskih službenika i redarske službe na osiguranju priredbe.

 

Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: wikimedia commons

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close