Scena

KEOPS objavio novu singl – metal stvar “Pred lice sudbini”

Već dugo u Hrvatskoj nismo imali moćniju metal stvar od Keopsovog novog singla “Pred lice sudbini”!


Nakon prethodnih singlova, balada “Rat” i “Odlazim”, Keops je svojoj publici odlučio pružiti ono što radi najbolje – žestoku, istovremeno snažnu, ali i pjevnu pjesmu u maniri najboljeg simfonijskog metala.

Novi Keopsov zvuk je pun, bogat, na trenutke težak i mračan, s mnogo orkestracije koja je pjesmi dala dodatnu, gotovo Nightwishevsku dimenziju. Bend nikad nije ni skrivao oduševljenje Nightwishom, a novi nas singl vodi ravno u taj atmosferičan, intenzivan i emotivan svijet simfonijskog metala predvođen karizmatičnim Fincima. “Pred lice sudbini” pokazuje svu raskoš prodornog i žestokog, na trenutke tenorskog vokala pjevača Tonija Šuperine koji se u pjesmi savršeno stopio s gitarom Brune Mičetića i klavijaturama Mirjane Mičetić. 

 

“Riječ je o vrlo energičnoj pjesmi s lako pamtljivim, gotovo “himničnim” refrenom, kojom se bend vratio svojim korijenima, melodičnom heavy metalu. Mislimo da na sceni još ima mjesta za tu vrstu glazbe,” kaže Šuperina.

Glazbu za pjesmu potpisuju Bruno Mičetić i Toni Šuperina, a na tekstu je radilo nekoliko poznatih domaćih autora. Osim televizijske voditeljice Uršule Tolj, koja se u javnosti sve više spominje i kao talentirana autorica pjesama, za tekst su zaslužni Mario Vestić, čiji je opus također dobro poznat u glazbenim krugovima te pjesnik Krešimir Butković koji je dao osnovnu ideju. Aranžman pjesme potpisuju Davor Tomić i Bruno Mičetić.

„Pred lice sudbini“ savršena je najava za novi album koji Keops priprema za jesen te koji će, sudeći prema singlovima, biti velik, pun života, emocije i žestokih riffova.

Uživajte u novoj pjesmi Keopsa!

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close