Karlovačka županijaKontinentalni

Karlovačka županija dobila novi vizualni identitet

Karlovačka županija, koja posljednjih godina bilježi porast broja turista, dobila je novi turistički vizualni identitet te je osmislila cjelokupni identitet brenda, koji bi ju trebao dodatno pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske s međunarodnom prepoznatljivošću, piše hrturizam.hr.


Inače, Karlovačka županija se smatra najzelenijom hrvatskom županijom, bogata je rijekama, naslanja se na najposjećeniji hrvatski nacionalni park Plitvička jezera, a prostorno povezuje Panonsku Hrvatsku s Jadranskom te Sloveniju s Bosnom. Upravo je to bio jedan od temelja za izradu novog vizualnog identiteta.

Novi turistički vizualni identitet osmislio je tim agencije Millenium promocija, a inspiriran je ključnim prednostima i asocijacijama Županije – rijekama, šumama te jedinstvenom geografskom pozicijom – u srcu Hrvatske.

Autohtonost, otvorenost, dinamičnost, uzbudljivost, inspiracija i bajkovitost ključni su elementi brenda Karlovačke županije, ističu iz Millenium agencije, te drže kako se diferencijacija županije temelji na njezinoj jedinstvenoj prirodi te geografskoj i prometnoj poziciji.

“Ona je dostupna i nudi iznimno prirodno okruženje, pogodno za kreiranje atraktivnih turističkih sadržaja, aktivnosti, iskustava i doživljaja. Ima iznimnu povijesno-kulturnu baštinu, o čemu svjedoče priče i legende, atraktivna arhitektonska zdanja i jedinstveni povijesni spomenici, umjetnička djela te velikani koji su ovdje stasali, živjeli ili se inspirirali, poput Nikole Tesle, braće Seljan, Ivane Brlić Mažuranić, Jurja Križanića, Vjekoslava Karasa, obitelji Frankopan…  Istodobno su stanovnici županije gostoljubivi i otvoreni, poduzetni i ponosni na svoj identitet, žive s prirodom, čuvaju tradiciju i razvijaju kvalitetnu eno-gastronomsku ponudu” objašnjavaju iz Millenium agencije.

 

“Svaki brend treba biti jednostavan i prepoznatljiv, komunikacijski jasan i vizualno dojmljiv, a istodobno utemeljen u stvarnosti, odnosno identitetu, potencijalima i ponudi destinacije, ističe prof. dr. sc. Božo Skoko iz Millenium promocije te dodaje: “Za definiranje osnovnih elemenata identiteta brenda važno je istražiti mišljenje zajednice kao nositelja identiteta na području destinacije. Drago mi je što su se razmišljanja vanjskih stručnjaka podudarila s onima u županiji. Bogatstvo prirodnim ljepotama, jedinstvene rijeke i šume, očuvano kulturno nasljeđe, tradicijski proizvodi te gastronomija čine Karlovačku županiju autohtonom i privlačnom različitim segmentima gostiju. Pritom je njezin dodatni adut blizina Zagreba, ali i činjenica da leži na ključnim prometnim koridorima, koji ju čine lako dostupnom“, izjavio je Skoko koji je s timom za brendiranje destinacija Millenium promocije i dizajnerom Vladimirom Resnerom proteklih mjeseci radio na definiranju identiteta i osobnosti brenda Karlovačke županije.

Logotip Karlovačke županije je grafička interpretacija vjetrenjače – dječje igračke složene od kapljica koje simboliziraju mnoštvo rijeka i rječica županije, odnosno lista koji je simbol bogatstva šuma. A u izvedbi su nas inspirirali i mlinovi žličari s Rastoka. I sve to s prepoznatljivom karlovačkom Zvijezdom u središtu, koja pak simbolizira geografski položaj i pripadnost destinaciji, istaknuo je Vladimir Resner, autor novog vizualnog identiteta Karlovačke županije, koji simbolizira radost, raznolikost i zaigranost.

Pored turističke primjene logotip ima svoje izvedenice i za druge djelatnosti u županiji.

A budući da je uz znak predstavljen i novi slogan In medias res ( U sredini stvari ) autor pojašnjava kako novi slogan ne predstavlja samo tehničku informaciju o geografskom položaju Županije, nego sa sobom nosi i emocionalnu vrijednost – poruku, koja kaže da se u toj županiji bave bitnim stvarima, da su brzi i učinkoviti, te poručuju turistima kako su u centru zbivanja, u srcu Hrvatske.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: TZ Karlovac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close