Karlovačka županija

Karlovac: Umirovljenik se zaljubio u drugu pa se na prevaru razveo od supruge

Umirovljenik je zaradio kaznenu prijavu nakon što se na prevaru razveo od supruge. Naime, nestašni 70-godišnjak Željko iz Karlovca zaljubio se u drugu zbog čega je odvjetniku predao krivotvorenu punomoć kojom ga on i supruga ovlašćuju da podnese prijedlog za sporazumni razvod braka u njihovo ime.


“Potpisao je na punomoći i suprugu bez njezinog znanja i ovlaštenja te je predao odvjetniku koji je na temelju punomoći podnio prijedlog za sporazumni razvod braka. Dakle, izradio je lažnu ispravu“, navode tužitelji koji sada za Željka traže šest mjeseci zatvora uvjetno.

Sve se dogodilo u rujnu 2020. godine u Karlovcu. Zahvaljujući toj punomoći, nakon samo mjesec dana njihov je brak i službeno bio poništen na sudu. Nakon što je supruga za to doznala, podnijela je protiv muža kaznenu prijavu, piše Danica.hr.

Supružnici su živjeli u Njemačkoj. Prevarena žena kaže kako je doznala da suprug ima ljubavnicu, i to nakon što je lani u siječnju otišao u Hrvatsku jer je, kako je rekao, morao na kontrolu liječniku.

U ožujku je nazvao našu kćer i rekao joj da mi prenese da je on podnio zahtjev za razvod braka. Nazvala sam nakon toga Općinski sud da se raspitam o zahtjevu za razvod i tada mi je službenik na sudu rekao da sam razvedena od listopada 2020. godine. Nakon toga sam nazvala odvjetnika koji mi je rekao da je moj tadašnji suprug donio punomoć i rekao da sam i ja potpisala. Nikad nismo muž i ja razgovarali o razvodu braka”, ispričala je supruga tijekom istrage.

Željko pak sve opovrgava. Tvrdi da je rekao ženi da se želi rastati i ona se s tim složila i rekla mu da on mora sve platiti jer ona nema novca.

Otišao sam svom odvjetniku koji mi je rekao da za sporazumni zahtjev za razvod braka punomoć trebamo potpisati oboje. Obavijestio sam ženu i ona se s tim složila sve dok nije saznala da sam pronašao drugu te me je nakon toga tužila”, tvrdi Željko.

Supružnici su službeno i dalje rastavljeni jer se čeka pravorijek optužnice koja je protiv Željka podnijeta za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave, piše Danica.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close