Karlovačka županija

Karlovac: Nizak broj oboljelih u županiji rezultat pravodobnih mjera

BROJ ZARAŽENIH OSTAJE 31

Karlovačka županija nema novooboljelih Covidom-19, broj zaraženih ostaje 31, a županijski Stožer civilne zaštite u srijedu ističe da je to rezultat na vrijeme poduzetih sigurnosnih mjera, pa nije bilo prodora virusa ni u inače vrlo izložen zdravstveni sustav.


Glasnogovornica Stožera Ivana Rumenović Novinić rekla je da e jedan zdravstveni djelatnik, stomatolog, bio zaražen, ali se  zarazio na sportskom događaju.

“Važno je reći da se prijelaz infekcije nije dogodio s pacijenata na medicinsko osoblje u zdravstvenim ustanovama, iako je bilo i hitnosti i drugih kontakata s oboljelima“, dodala je.

Županijki  Stožer također najavljuje kako je izvjesno da se zdravstveni sustav priprema za rad u punom opsegu“.

U svim domovima zdravlja na području Karlovačke županije stanje je uredno te se rad odvija u predviđenom opsegu i uz primjenu propisanih mjera zaštite, a povećao se i broj pacijenata u ordinacijama i u dijagnostičkim laboratorijima. Pacijenti se propuštaju u ambulante „po zadanim zaštitnim mjerama“, ističu iz županijskog Stožera CZ.

Djelatnici Policijske uprave karlovačke nisu u protekla 24 sata zabilježili niti jedno kršenje epidemioloških zaštitnih mjera.

Od 31 zaražene osobe bolnički se još liječe tri, osam osoba se liječi u kućnoj izolaciji, 19 je njih izliječeno, a jedna je umrla.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close